Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ στο iatropedia.gr: «Θα λυθούν τα προβλήματα»

  • Iatropedia
Θα εξομαλυνθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα διαβεβαιώνει ο αντιπρόεδρος του νέου φορέα παροχών υγείας Κυριάκος Σουλιώτης μετά τα δεκάδες προβλήματα που προέκυψαν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Ταλαιπωρία περίμενε τους ασφαλισμένους που εντάσσονται στο νέο φορέα παροχών Υγείας τον ΕΟΠΥΥ, καθώς το σύστημα είναι ανέτοιμο να εξυπηρετήσει 9 εκατ. Έλληνες.

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Κυριάκος Σουλιώτης παραδέχεται με δηλώσεις του στο iatropedia.gr ότι: «είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο. Λογικό είναι να υπάρξουν προβλήματα. Έχουν ήδη λυθεί πολλά από αυτά που παρουσιαστήκαν».

Πάντως η εξυπηρέτηση στον νέο φορέα παροχών υγείας τείνει να γίνει είδος… πολυτελείας, καθώς οι γιατροί με το άναρχα δομημένο σύστημα- που δεν έχει ολοκληρωθεί καλά καλά – δεν μπορούν ούτε φάρμακα να χορηγήσουν σε ασθενείς.

Είναι ενδεικτικό ότι οι γιατροί κλήθηκαν να συνταγογραφήσουν μόνο μέσω του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς ουσιαστικά έχει καταργηθεί ο ΟΑΕΕ και ο ΟΠΑΔ, χωρίς όμως να έχουν αλλάξει ούτε τα μητρώα αλλά ούτε οι ηλεκτρονικές εφαρμογές.

Όλα αυτά την ώρα που δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις με τους γιατρούς οι οποίοι πλέον δε γνωρίζουν και αν θα πληρωθούν για τους ασθενείς που θα εξετάσουν.

Ταυτόχρονα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να μην παραλάβουν τα ενιαία συνταγολόγια αλλά και να μην υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ έως ότου καθορισθεί μία ενιαία γραμμή από τον κλάδο.