Η Αντιπολίτευση σύσσωμη κατά των περικοπών στον προϋπολογισμό της Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
προϋπολογισμό
Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις περικοπές των επιχορηγήσεων στην υγεία στον Προϋπολογισμό του 2018, σχολίασε ότι "η κυβέρνηση που υποκριτικά μιλάει για κοινωνική ευαισθησία έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητα τους, το αποτυπώνουν και οι αριθμοί του Προϋπολογισμού». Και δεν είναι ο μόνος που αντέδρασε. Το ΠΑΜΕ Υγείας ετοιμάζει σύσκεψη και τρόπους αντίδρασης.

Διαβάστε παρακάτω τη πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Οικονόμου:

«Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2018 που αφορούν την υγεία είναι άκρως αποκαλυπτικά για τη σημασία που αποδίδουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην υγεία και την περίθαλψη.

Ενώ τα νοσοκομεία λειτουργούν ήδη σε οριακή κατάσταση, αναμένεται και άλλη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς προβλέπεται νέα μείωση 364 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2017. Μείωση καταγράφεται και στην κρατική επιχορήγηση του ΕΟΠΠΥ κατά 214 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά, 561 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα θα δοθούν φέτος – όταν μάλιστα οι Έλληνες πληρώνουν πολλά περισσότερα από την τσέπη τους για υπηρεσίες υγείας σε σχέση με τους πολίτες άλλων χωρών – όπως επιβεβαιώνει και πρόσφατη έρευνα της ευρωπαϊκής επιτροπής.

Η Κυβέρνηση που υποκριτικά μιλάει για κοινωνική ευαισθησία έχει διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Το βιώνουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, το αποτυπώνουν και οι αριθμοί του Προϋπολογισμού».

Διαβάστε παρακάτω το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στα μέλη του:

Σε μια περίοδο που αποκαλύπτεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσον αφορά τους όρους που αναπτύσσεται η ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ είναι μπροστά στην οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Καλούμε σε σύσκεψη τα εργατικά σωματεία της Αττικής, εκλεγμένους συνδικαλιστές, κάθε εργαζόμενο που αγωνιά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο δουλειάς, στους κλάδους με τη  χειροτέρευση των όρων Υγείας και Ασφάλειας και γενικότερα με την παραπέρα εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας- Αποκατάστασης.

Η σύσκεψη οργανώνεται την Τετάρτη 29/11 στις 6.30μ.μ. στον κινηματογράφο STUDIO newstar cinema (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής), με θέμα:

«Οργανώνουμε τη δράση μας στο μέτωπο της Υγείας- Πρόνοιας, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών. Κλιμακώνουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων».

Η ανταλλαγή της πείρας που αποκτήθηκε μέσα στους κλάδους από την πάλη γι αυτά τα ζητήματα απέναντι στη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η ανάπτυξη πολλαπλάσιων πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα από τα σωματεία μπορούν να δυναμώσουν την πάλη για Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος, μαζικές προσλήψεις και δωρεάν φάρμακα. Να δυναμώσουν την πάλη για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερους όρους δουλειάς. Να διεκδικήσουμε όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας».