Αντικαπνιστική καμπάνια:» Έως πότε θα αναπνέεις αυτόν τον αέρα;»

  • Iatropedia
Ηχηρό μήνυμα κατά του καπνίσματος έστειλε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τετάρτη 27 Μαΐου, στην κατάμεστη αίθουσα της Παλαιάς Βουλής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατα του καπνίσματος την Κυριακή 31 Μαίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Στέφανος Φούσας τόνισε τη σημασία της διακοπής του καπνίσματος, καθώς η βλαβερή αυτή συνήθεια για την υγεία και την καρδιά, αποτελεί αρνητική πρωτιά για τη χώρα μας.

Η αντικαπνιστική εκστρατεία γίνεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας να αφυπνίσει τους πολίτες για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία, αλλά και σε μια προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των πολιτών με μία σειρά από αντικαπνιστικές δράσεις.

Με κεντρικό σύνθημα Έως πότε θα αναπνέεις αυτόν το αέρα'' προγραμματίζονται δράσεις και πρωτοβουλίες.

Αγκάθι αποτελεί σύμφωνα και με τον πρώην Υπουργό κ. Αντώνη Φούσα, η μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ επισημαίνει ότι μέσα από τις εκστρατείες της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα προς την πολιτεία.

Παράλληλα ο κ. Ασκητής, Ψυχίατρος Νευρολόγος δήλωσε ότι το κάπνισμα είναι αρνητικός παράγοντας στις σχέσεις των σημερινών ζευγαριών.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Φούσας, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και τέως Υπουργός Υγείας κ. Κρεμαστινός, ο οποίος τόνισε ότι το κάπνισμα είναι ο νούμερο ένα εχθρός της καρδιάς, ο Καθηγητής Φυσιολογίας, κ. Μπεχράκης, ο Συντονιστής Διευθυντής, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου Τζάνειο Νοσοκομείο, κ. Μελιδώνης, ο Δρ. Θ. Ασκητής, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, και ο κ. Θάνου-Χριστοφίλου, Πρόεδρος ‘Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής, καθώς και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν