Αντιδράσεις για τον τραυματισμό γιατρού στα Χανιά επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες

  • Iatropedia
Ο γιατρός παρενέβη όταν διαπίστωσε ότι νεαροί έβριζαν μετανάστες και σταμάτησε για να τους ζητήσει εξηγήσεις. Τότε, εκείνοι βγήκαν από το αυτοκίνητο και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με ρόπαλο. Οι δράστες τελικά μπήκαν πάλι στο αυτοκίνητο τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ ο γιατρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.Λίγο αργότερα η Αστυνομία Χανίων τους εντόπισε και τους συνέλαβε ενώ έγιναν και άλλα επεισόδια στην πόλη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν έχουν τέλος τα «κρούσματα» τραμπουκισμού… Θύμα αυτή την φορά είναι ένας γιατρός που χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων όπου παρέμεινε τελικά για νοσηλεία. Η Αστυνομία έχοντας στην διάθεσή της περιγραφές και αριθμό αυτοκινήτου, ξεκίνησε άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που ήταν τέσσερις νεαροί.

Όπως είναι φυσκό για το θέμα αντέδρασαν αμέσως οι νέοι γιατροί που με ανακοίνωσή τους όχι καταδίκασαν την πράξη των τραμπούκων και τάχθηκαν στο πλευρό του συναδέλφου τους αλλά και ζήτησαν την επέμβαση των Αρχών για την οριστική πάταξη των φαινομένων βίας και ρατσισμού.

Δαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΚΙΝΙ:

Το Κίνημα Νέων Ιατρών καταδικάζει απερίφραστα τον προπηλακισμό μεταναστών στα Χανιά και την άνανδρη επίθεση στον συνάδελφο Γενικό Ιατρό Δημήτρη Μακρέα που βρέθηκε κοντά τους σε ένδειξη αλληλεγγύης .

Η απρόκλητη φασιστική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου, ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Το παραπάνω περιστατικό δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο και δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Απαιτούμε τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών, όχι μόνο της συγκεκριμένης επίθεσης αλλά και του συνόλου των περιστατικών ρατσιστικής και φασιστικής βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρών μπροστά στην κάμερα ΒΙΝΤΕΟ