Αντιδράσεις για τις «κορώνες» Κουρουμπλή περί κατάργησης των συμβάσεων με τους ιδιώτες παρόχους

  • Iatropedia
Τσουνάμι αντιδράσεων προκαλούν οι εξαγγελίες του νέου υπουργού Υγείας που αποκλείει τον "κακό" ιδιωτικό τομέα από την περίθαλψη του λαού στέλνοντας όλους στο κουρασμένο και αποδεκατισμένο ΕΣΥ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Εξηγήσεις ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης σχετικά με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για την παύση των συμβάσεων του Δημοσίου με τις ιδιωτικές κλινικές.

Ο κ. Καραγκούνης ανέφερε χαρακτηριστικά στο σχόλιό του «την κατάργηση της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους που θα νοσηλεύονται σε ιδιωτικές κλινικές, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Κουρουμπλής, αναγκάζοντας χιλιάδες συμπολίτες μας να πληρώνουν από την τσέπη τους το σύνολο των νοσηλίων. Επίσης, εξήγγειλε την παραγωγή των γενοσήμων από τον ελληνικό στρατό, οδηγώντας έτσι σε λουκέτο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις»…

Σε αναβρασμό βρίσκονται για το θέμα ακόμα και πολιτικά φίλα προσκείμενοι στον κ. Κουρουμπλή γιατροί του ΕΣΥ που θέλουν μεν «δωρεάν δημόσια υγεία» αλλά όχι με τέτοιους όρους που αναγκάζουν τους πολίτες να πληρώσουν από την τσέπη τους ιδιωτική ασφάλιση ή να παραμένουν με κίνδυνο την ζωή τους στις λίστες αναμονής των δημόσιων νοσοκομείων.

«Να γίνουν πρώτα προσλήψεις και ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα νοσοκομεία και μετά να δεχτούμε όλο τον κόσμο» δήλωσε στο iatropedia.gr συντονιστής διευθυντής μεγάλου νοσοκομείου που ψηφίζει επί 30 χρόνια ΠΑΣΟΚ και εκτιμά ιδιαίτερα τον κ. Κουρουμπλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε αναμονή οι ιδιώτες πάροχοι- Θα έχουν ή δεν θα έχουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ;