Αντιδράσεις από την Ένωση Γενικών Γιατρών για τις περικοπές στην 6η ΥΠΕ

  • Iatropedia
"Με έκπληξη και μεγάλη αγανάκτηση συνάμα πληροφορηθήκαμε το γεγονός, της εξωπραγματικής μείωσης του χρηματικού κονδυλίου, που αφορά εφημερίες γιατρών στα Κέντρα Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στην απευκταία περίπτωση που εφαρμοσθεί η εν λόγω περικοπή, αντιλαμβάνεστε, ότι ισοδυναμεί με «κλείσιμο» των Κέντρων Υγείας δεδομένου ότι πλέον δεν θα δύνανται πρακτικά οι γιατροί να εφημερεύουν.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αντίδραση από τον πρόεδρο, Ανάργυρο Μαργιόλη και τον γενικό γραμματέα, Ευάγγελο Φραγκούλη σχετικά με την πληροφορία που διέρρευσε ότι μειώνονται δραματικά τα κονδύλια εφημεριών των γιατρών στην 6η Υγεινονομική Περιφέρεια με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πια με «λουκέτο» οι δομές αυτές.

Όπως αναφέρουν, η «δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία» δεν αντέχει άλλη μείωση στις αιτρικές παροχές

και προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν έντονες αντίδράσεις εκ μέρους τους.

Στην ανακοίνωσή τους αναλυτικά αναφέρουν:

«Φυσικά γνωρίζετε, ότι κατά του τρείς (3) προηγούμενους μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι εφημερίες των γιατρών έλαβαν χώρα κανονικά, κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καταβληθούν στους δικαιούχους.

Ήδη κατά την τελευταία διετία, οι αλλεπάλληλες περικοπές στις αποδοχές των Ιατρών, έχουν οδηγήσει τη λειτουργία των Μονάδων σε οριακό σημείο. Ως εκ τούτου φρονούμε, ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην παύση κατ΄ ουσίαν της λειτουργίας τους, αφού δεν θα δύνανται πλέον να παρέχουν υπηρεσίες προς τον πολίτη. Να είστε βέβαιος, ότι τέτοιου είδους πρακτικές, δεν θα γίνουν δεκτές αμαχητί! Είμαστε διατεθειμένοι σε περίπτωση, που χρειασθεί, να προβάλλουμε σθεναρότερη αντίσταση, προκειμένου να αποτρέψουμε την παύση της λειτουργίας των Μονάδων μας.

Αντιλαμβάνεσθε δε, τον αντίκτυπο που θα έχει στην δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, η απώλεια της δυνατότητας παροχών υπηρεσιών Υγείας.

Ζητάμε άμεσα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος».