Αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ για την παρουσία του Τσακαλώτου στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΟΕΔΗΝ
"Απύθμενος θράσος και υποκρισία" καταλογίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, που συμμείχε στη χθεσινή συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: «Την ώρα που στελέχη μας δικαζόταν στο Εφετείο Πάτρας από πολιτικοσυνδικαλιστικές διώξεις που άσκησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών με απύθμενο θράσος συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία που κήρυξαν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.

Ποιος συμμετείχε;

Ο άνθρωπος που συμφώνησε με τους δανειστές και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε δύο μνημόνια.

Ο άνθρωπος που για τα πρωτογενή πλεονάσματα διέλυσε τη Δημόσια Υγεία και τσάκισε μισθούς και συντάξεις.

Ο άνθρωπος που αρνούνταν να δεχθεί ως Υπουργός Οικονομικών μέχρι πριν δύο μήνες αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο άνθρωπος που όταν συγκεντρωνόμασταν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αντί συνάντησης, κατ’ εντολή του μας λιάνιζαν τα ΜΑΤ στο ξύλο και χημικά.

Ο άνθρωπος που ποινικοποίησε τις συγκεντρώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και μας έστειλε κατηγορούμενους τρεις φορές ενεργοποιώντας την Κρατική Ασφάλεια και το Τμήμα Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που είχε να ενεργοποιηθεί από τη χούντα .

Ο Υπουργός της κατασχεμένης ντουντούκας ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης από την αστυνομία σε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Όχι κύριε Τσακαλώτε φτάνει πια η υποκρισία και το θράσος σας. Είστε ανεπιθύμητος στις κινητοποιήσεις μας !», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία.