Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα με 3 self test για παιδιά και εκπαιδευτικούς – Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

  • Γιάννα Σουλάκη
σχολεία
Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή της για τα σχολεία και μετά την οριστική απόφαση για το άνοιγμα την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου παραμένει το 50%+1 για κλείσει ένα τμήμα. Όλα τα μέτρα που ισχύουν για τα σχολεία.

Δεν αλλάζει το 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα, καθώς το σκεπτικό της επιτροπής είναι πως θα γίνονται πολλά self test και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το πρωτόκολλο.

Μετά την οριστική απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου η επιτροπή εισηγήθηκε την διενέργεια 3 self test στους μαθητές (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους) μέσα στην εβδομάδα. Στην περίπτωση που θα υπάρξει κρούσμα στην τάξη, τότε θα self test θα είναι 5, όσες και οι ημέρες της εβδομάδας που θα βρίσκονται οι μαθητές στο σχολείο.

Το πρώτο τεστ θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή το βράδυ, ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν με ασφάλεια τη Δευτέρα στο σχολείο. Την πρώτη εβδομάδα οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 3 self test, ενώ τη δεύτερη εβδομάδα μετά το άνοιγμα, θα γίνονται δύο self test από τους μαθητές, ενώ αυτό θα αποτελεί υποχρέωση και για τους εκπαιδευτικούς,

Σε περίπτωση κρούσματος ή κρουσμάτων σε μαθητές, το παιδί ή τα παιδιά θα παραμένουν σε καραντίνα για πέντε ημέρες, ενώ όταν συμβεί αυτό, όλο το τμήμα θα κάνει self test κάθε μέρα (σ.σ. 5 την εβδομάδα όπως προαναφέραμε). Ο μαθητής -ες θα επιστρέφουν στην τάξη με αρνητικό rapid test.

Σε ανακοινώσεις για τα μέτρα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων θα προχωρήσουν στις 18:00 οι υπουργοί Υγείας Θάνος Πλεύρης και Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν