Ανοίγουν τα φροντιστήρια για την Γ’ Λυκείου και για πτυχία ξένων γλωσσών – Επαναλειτουργούν και οι οργανωμένες παραλίες

  • Γιάννα Σουλάκη
φροντιστήρια
Την επανεκκίνηση της διά ζώσης λειτουργίας των φροντιστηρίων για την Γ’ Λυκείου και για τις εξετάσεις των ξένων γλωσσών, ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτική Προστασία. Επίσης, ανοίγουν ξανά και οι οργανωμένες παραλίες, ενώ μειώνονται τα τετραγωνικά ανά πελάτη στο λιανεμπόριο.

Με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, η κυβέρνηση κάνει δεκτή την εισήγηση των ειδικών για να ανοίξουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, τα φροντιστήρια για τις Πανελλήνιες και τις εξετάσεις ξένων γλωσσών, τα δικαστήρια κ.α.

Δείτε όλες οι αλλαγές που συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση, στην ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

«Κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση για την εξειδίκευση των αποφάσεων.

Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν