Ανοιχτά τα σχολεία και στις κόκκινες περιοχές εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι

  • Γιάννα Σουλάκη
σχολεία
Την απόφαση για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών σε όλη τη χώρα και στις κόκκινες περιοχές έλαβαν οι λοιμωξιολόγοι κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποίησαν το απόγευμα.

«Πράσινο φως» στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στις 11 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα, ακόμη και στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, έδωσε μετά από συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr

Έτσι, τη Δευτέρα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν κανονικά, με αυστηρή τήρηση των μέτρων, μάσκες, αντισηπτικά και τεστ στους εκπαιδευτικούς.

Κλειστά τα σχολεία στη Σητεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Σητεία. Παρά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για επαναλειτουργία των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν θα ανοίξουν λόγω έξαρσης του Covid19.

Για τα σχολεία της Σητείας συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας τους σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού. Τα μαθήματα θα γίνουν διαδικτυακά, όπως διευκρινίζει το cretapost.