Άνω – κάτω το υπουργείο υγείας από την σύλληψη Τομπούλογλου! Όλο το παρασκήνιο

  • Iatropedia
Στα πράσα πιάστηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «ΑγλαΐαΚυριακού» Χάρης Τομπούλογλου με προσειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ. Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε αμέσως ο υπουργός υγείας ο οποίος ζήτησε τηνάμεση διελεύκανση της υπόθεσης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη«την Ελληνική Αστυνομία για τη σημερινή, επ΄ αυτοφώρω σύλληψη του Διοικητή του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου.

Επίσης κάλεσετο Ίδρυμα Αγλαΐα Κυριακού, το οποίο και τον έχει διορίσει, να τον παύσει άμεσα από Διοικητή και να ζητήσει την παραίτησή του από τη θέση του ισοβίου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και να προχωρήσει στην ταχεία αντικατάστασή του.

Στο μεταξύ ο κ.Τομπούλογλου διεγράφηκε από την Νέα δημοκρατία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τοΓραφείο Τύπου του κόμματος ανακοινώθηκε πως«με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χάρης Τομπούλογλου πιάστηκε έχοντας στην κατοχή του προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ τα οποία σύμφωνα με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. απαιτούσε από ιδιωτική διαφημιστική εταρεία- η οποία είχε κερδίσει διαγωνισμό για την παιδική παχυσαρκία- προκειμένου να μην κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφοριές οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής εταιρείας φέρονται να παρέδωσαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα στον κ. Τομπούλογλου και έτσι έπειτα από λίγα μόλις λεπτά οι αστυνομικοί, του πέρασαν τις χειροπέδες.

Η όλη υπόθεση ήταν γνωστή στις Αρχές εδώ και είκοσι ημέρες αλλά και στο Μαξίμου.

κομματικό στέλεχος

Να σημειωθεί ότι οΧάρης Τομπούλογλου είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος. Στις δημοτικές εκλογές του 1986, 1990 και του 1998, εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας, μεταξύ όλων των συνδυασμών ενώ στις δημοτικές εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στη Νέα Χαλκηδόνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45% την πρώτη και 48,5% τη δεύτερη Κυριακή.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1996 και του 2004, ως υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Αθηνών, συγκέντρωσε σημαντικό αριθμό ψήφων (26.000 και 27.000) ενώ στους Δήμους Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας αναδείχτηκε πρώτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν