Άνω κάτω οι ασθενείς από τον ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Ξεκινά σήμερα και επίσημα η λειτουργία του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ με δεκάδες προβλήματα για ασθενείς και γιατρούς.

Χωρίς να έχει προετοιμάσει τις απαραίτητες συνθήκες η κυβέρνηση, θέτει σε λειτουργία επίσημα σήμερα τον ΕΟΠΥΥ από όπου θα λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας περίπου 9 εκατ. ασφαλισμένοι.

Είναι ενδεικτικό ότι οι γιατροί καλούνται να δέχονται στα ιατρεία τους ασθενείς αλλά να τους συνταγογραφούν μόνο μέσω του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καθώς ουσιαστικά έχει καταργηθεί ο ΟΑΕΕ και ο ΟΠΑΔ, χωρίς όμως να έχουν αλλάξει ούτε τα μητρώα αλλά ούτε οι ηλεκτρονικές εφαρμογές. Σε περίπτωση που οι γιατροί δε συνταγογραφήσουν μέσω του ΙΚΑ και επιλέξουν άλλο Ταμείο δε θα αποζημιώνονται.

Όλα αυτά την ώρα που δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις με τους γιατρούς οι οποίοι πλέον δε γνωρίζουν και αν θα πληρωθούν για τους ασθενείς που θα εξετάσουν.

Ταυτόχρονα ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του να μην παραλάβουν τα ενιαία συνταγολόγια αλλά και να μην υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ έως ότου καθορισθεί μία ενιαία γραμμή από τον κλάδο.