Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου ο νόμος Κατρούγκαλου – Πίσω στις θέσεις τους επίορκοι γιατροί

  • Iatropedia
Αυτοδικαίως επανήλθε στα καθήκοντά του στο ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" ο επίορκος καρδιοχειρουργός, ο οποίος πριν από ένα χρόνο ζητούσε "φακελάκι", για να χειρουργήσει έναν καρδιοπαθή ναυτικό, με αποτέλεσμα εκείνος τελικά να καταλήξει από την καθυστερημένη αντιμετώπισή του.Ομοίως, στην θέση του στο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" φαίνεται ότι επιστρέφει και παιδονευροχειρουργός που έχει ήδη καταδικαστεί.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, ο παιδονευροχειρουργός Παναγιώτης Δημητρίου επιστρέφει στο νευροχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Ο γιατρός είχε εκδιωχθεί από το ΕΣΥ μετά από καταδικαστική απόφαση της Δικαιοσύνης.

Αλλά και στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» επανήλθε στα καθήκοντά του ο γιατρός Αντώνης Τσούκας, παρά την συμπληρωματική εγκύκλιο, η οποία είχε εκδοθεί για να αποτρέπει την επιστροφή επίορκων δημοσίων λειτουργών.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, Θάνος Δημόπουλος, φέρεται ενοχλημένος από την διαπιστωτική πράξη της επιστροφής, την οποία υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Σπύρος Κοκκινάκης, ζητώντας του σήμερα το πρωί αναλυτική παρουσίαση των γεγονότων.

Ο καρδιοχειρουργός βρισκόταν σε διαθεσιμότητα λόγω πειθαρχικής δίωξης, αφού συνελήφθη από αστυνομικούς να λαμβάνει «φακελάκι» με 500 ευρώ, ποσό που απαίτησε επί 10ημέρου για να χειρουργήσει άμεσα τον άτυχο άνδρα. Η σύλληψη του γιατρού μάλιστα είχε γίνει στο γραφείο του στο νοσοκομείο.

Εκτιμάται ότι οι επίορκοι γιατροί, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, είναι περί τους 60 σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.