Άνοιξε η καρδιοχειρουργική κλινική του Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ αλλά με αντιδράσεις

  • Iatropedia
Σε λειτουργία τέθηκε ξανά σήμερα, η καρδιοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και σταδιακά θα λειτουργήσουν και πάλι όλα τα τμήματά του. Σύμφωνα με πληροφορίες για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δυο χειρουργικές επεμβάσεις (η μία αφορά αντικατάσταση βηματοδότη σε βρέφος). Πάντως το άνοιγμα έφερε αντιφράσεις στους γονείς που θεωρούν ότι πρόκειται για επιφανειακό μέτρο και ζητούν να ανοίξει άμεσα όλη η κλινική. Γονείς και σωματεία συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ για να διαμαρτυτηθούν.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Να σημειωθεί ότι, την επαναλειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» είχαν ζητήσει, με επιστολές τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Ιατρικοί Σύλλογοι και οι γονείς των παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ταυτόχρονα ο Σύλλογος γονέων παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες έχει καταγγείλει ότι τουλάχιστον τρία παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους μήνες επειδή δε λειτουργούσε το συγκεκριμένο τμήμα ενώ το Ωνάσειο που είχε αναλάβει να εξυπηρετήσει τους μικρούς ασθενείς απεύφευγε να κάνει εισαγωγές ειδικά ανασφάλιστων παιδιών.

Η κλινική επαναλειτουργεί αλλά όλοι στο υπουρφείο Υγείας έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στους γιατρούς καθώς ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι το ιατρικό προσωπικό δεν μπορεί να συνεργασθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις επεμβάσεις.

Αυτή ήταν και η αφορμή που το τμήμα παρέμεινε κλειστό για περίπου 1,5 χρόνο. Αλλά παραμένει απορίας άξιον γιατί η ηγεσία του υπουργείου δεν αντικατέστησε απλά τους γιατρούς εδώ και καιρό προκειμένου να ανοίξει και πάλι το τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργός Υγείας: “δεν πέθαναν παιδιά στο Αγία Σοφία. Φταίνε οι γιατροί”

Σοκ: 8 τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από το λουκέτο στο Αγία Σοφία!

Τι απαντά το Ωνάσειο για το θάνατο του παιδιού που δε χειρουργήθηκε!

Απίστευτο: αφήνουν τα νεογνά χωρίς εντατική! Λίγο πριν το λουκέτο η μονάδα του Αττικόν

Που να απευθυνθείτε, εάν είστε ανασφάλιστοι, για τον εμβολιασμό των παιδιών σας;