Άνοιγμα Βορίδη στους εργαζόμενους: Να συζητήσουμε τα κριτήρια της αξιολόγησης!

  • Iatropedia
Μια ημέρα πριν την πανυγειονομική απεργία στο ΕΣΥ ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης κάνει άνοιγμα στους εργαζόμενους οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σύστημα αξιολόγησης στα νοσοκομεία.Τι δήλωσε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πιο διαλλακτικός από τον προκάτοχο του εμφανίζεται πλέον ο νέος υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης ο οποίος θα ζήσει την Τετάρτη την πρώτη του απεργία στο ΕΣΥ φαίνεται ότι θέλει να προλάβει τα χειρότερα και πιθανές επεκτάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ερωτηθείς σε συνέντευξη τύπου σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε πως αξιολόγηση θα υπάρξει. Ωστόσο εμφανίστηκε ανοιχτός να συζητήσει τις παραμέτρους για τις οποίες και διαμαρτύρονται άλλωστε οι εργαζόμενοι καθώς θεωρούν ότι εκ των προτέρων 3 στους 4 θα πάρουν …κακό βαθμό.

Ο κ.Βορίδης είπε πως αν έχουμε δομικές διαφορές τότε υπάρχει πρόβλημα κάλεσε όμως τους εκπροσώπους τόσο των γιατρών όσο και των εργαζομένων να συζητήσουν τις λεπτομέρειες, δηλαδή ουσιαστικά τα κριτήριά που θα τεθούν.

Να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών καιρό τώρα είχαν θέσει το ζήτημα της διαφοροποίησης των κριτηρίων στο ΕΣΥ σε σύγκριση με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, θέμα στο οποίο δεν ήταν αντίθετος και ο τέως υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί μπορεί να μείνουν χωρίς γιατρό από 1ης Ιουλίου οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ;

Πονοκέφαλος για Βορίδη το ΠΕΔΥ! Μπάχαλο 2,5 μήνες μετά την πρεμιέρα

Κατεβάζουν ρολά αύριο Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία! Πανυγειονομική απεργία για την αξιολόγηση

Στην τσιμπίδα του ΕΟΠΥΥ 128 ύποπτοι γιατροί για παραβάσεις στο πλαφόν! Ποια ρεκόρ έσπασαν