Ανοιχτή επιστολή γιατρών στα κόμματα: «Λύστε τα προβλήματα της Υγείας»!

  • Iatropedia
Με τα πιο γκρίζα χρώματα περιγράφουν οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της υγείας στην ανοιχτή τους επιστολή προς όλα τα κόμματα με αφορμή τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Στην επιστολή τους μιλούν για το απλήρωτο προσωπικό, τα λιγοστά κονδύλια, την ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και για όλα τα δυσάρεστα που έρχονται ενώ τονίζουν την ανάγκη να τοποθετηθούν όλοι για τις θέσεις τους στην υγεία.

Η ανοικτή επιστολή των γιατρών του ΙΣΑ έχει ως εξής:

Αξιότιμοι Κύριες-Κύριοι,

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας και ειδικότερα με τον χώρο της υγείας να τελεί υπό κατάρρευση, δεν μπορούμε να παραμένουμε απλοί θεατές .

Ο θνησιγενής ΕΟΠΥΥ πνέει τα λοίσθια . Τα Δημόσια Νοσοκομεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στον στοιχειώδη προορισμό τους, ελλείψει αναλωσίμων και φαρμακευτικού υλικού.

Οι Έλληνες ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώνουν από τις λεηλατημένες τσέπες τους την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τεράστιες. Οι Νοσοκομειακοί ιατροί με αποδεκατισμένες αμοιβές προσπαθούν να κρατήσουν εν ζωή το Ε.Σ.Υ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί τελούν σε οικονομική ομηρία με μόνο τον ΟΠΑΔ να χρωστά 350 εκ. ΕΥΡΩ και την κυβέρνηση να αρνείται τον συμψηφισμό των χρεών του Δημοσίου προς αυτούς με τις απαιτήσεις του.

Τα αγροτικά ιατρεία στερούνται φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού .

Η ανεργία και το κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων ιατρών και όχι μόνον, μας έχει γυρίσει στη δεκαετία του 60.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α την τελευταία διετία, αγνόησε πλήρως τους Κοινωνικούς Εταίρους και τους Ιατρικούς Συλλόγους και λειτούργησε αποκλειστικά με εισπρακτικά και λογιστικά κριτήρια, με μοναδικό επίτευγμα τη συνεχή μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών.

Εν έτη 2012 καταντήσαμε οικονομικά πειραματόζωα και πρωταθλητές στις αυτοκτονίες , στους ανέργους , στους άστεγους , στους ανασφάλιστους και στις ουρές των συσσιτίων.

Το μόνο που απέμεινε πλέον στον Ελληνικό Λαό είναι η υγεία του, για να μπορέσει να ανέβει το Γολγοθά που του επεφύλαξε η διαχρονική ανικανότητα των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης .

Ο Ελληνικός Λαός και οι Έλληνες ιατροί έχουν χορτάσει από ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του.

Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου επιβάλλεται και καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα και επείγοντα προβλήματα του ευαίσθητου χώρου της υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν