Άνοια: Ποια διατροφή την νικά;

  • Iatropedia
Βρέθηκε η διατροφή που ''χτυπά'' την άνοια. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων περιορίζει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου. Δείτε τι ανακάλυψαν!

Όσοι τρώνε τουλάχιστον τρεις μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως, μια σαλάτα, πίνουν ένα ποτήρι κρασί και για επιδόρπιο τρώνε μούρα, αντιμετωπίζουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια.

Αυτή η νέα δίαιτα θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ενός ατόμου να αναπτύξει τη νόσο Αλτσχάιμερ, ακόμη και αν η δίαιτα δεν ακολουθείται σχολαστικά αναφέρει έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό Αλτσχάιμερ και άνοια.

«Ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα σχετικά με αυτό είναι ότι οι άνθρωποι που την ακολουθούσαν έστω και συγκρατημένα είχαν μια μείωση του κινδύνου για την AD», δήλωσε ο Μόρις, καθηγητής Rush, βοηθός κοσμήτορας της κοινοτικής έρευνας, και διευθυντής της διατροφής και Διατροφικής Επιδημιολογίας .

«Ήμουν τόσο πολύ χαρούμενος που βλέπω το αποτέλεσμα που πήραμε από τη νέα δίαιτα» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η διατροφή για το μυαλό είναι ένα υβρίδιο της Μεσογείου και DASH (Διατροφικές Προσεγγίσεις για την Υπέρταση Stop) δίαιτες, οι οποίες έχουν βρεθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η υπέρταση, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. .

Η διατροφή για δυνατό μυαλό έχει 15 διατροφικά συστατικά, που αποτελείται από:

πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς, μούρα, φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια, πουλερικά, ελαιόλαδο και το κρασί – και πέντε ανθυγιεινά που περιλαμβάνουν το κόκκινο κρέας, το βούτυρο και μαργαρίνη, τυρί, αρτοσκευάσματα και τα γλυκά, τηγανητά ή fast food.

Ωστόσο, πρέπει η πρόσληψη των καθορισμένων ανθυγιεινών τροφών, να γίνεται ως εξής:

το βούτυρο (λιγότερο από 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα), το τυρί και τηγανητά ή fast food (λιγότερο από μία μερίδα την εβδομάδα).

πηγή www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 10 προειδοποιητικά σημάδια του Αλτσχάιμερ