Αγγειοχειρουργικές και νευροχειρουργικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Χίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Χίου από τους γιατρούς της αγγειοχειρουργικής κλινικής και τον επεμβατικό ακτινολόγο, επέμβαση Ενδαγγειακής Αποκατάστασης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής (ΕVAR).

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη νευροχειρουργική επέμβαση και συγκεκριμένα Χειρουργική Αντιμετώπιση Υποσκληρίδιου Αιματώματος Εγκεφάλου με πλήρη επιτυχία.

Ο αγγειοχειρουργός του νοσοκομείου ανέλαβε υπηρεσία στις 20 Δεκεμβρίου 2016 ενώ στις 3 Οκτωβρίου 2017 ανέλαβε υπηρεσία ο επεμβατικός ακτινολόγος και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε την ομάδα για την πραγματοποίηση της παραπάνω επέμβασης.

Διαβάστε τι λένε από τη διοίκηση:

Το νοσοκομείο μας στις 25 Οκτωβρίου 2017 απέκτησε νευροχειρουργό, μια προστιθέμενη αξία στην παροχή άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων και απειλητικών για τη ζωή νευροχειρουργικών παθήσεων.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, η διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και η Νοσηλευτική Υπηρεσία συνεργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του επιτυχούς αποτελέσματος. Εξαιρετική υπήρξε η αρωγή του ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που πλαισίωσαν την αγγειοχειρουργική και την νευροχειρουργική ομάδα με υπευθυνότητα και άκοπη εργασία.
Καταγράφεται λοιπόν με περίσσεια χαρά στα ενεργητικά επιτεύγματα του επαρχιακού, αλλά δυναμικού νοσοκομείου μας η επιτυχημένη πρωτιά στην ιστορία του ιδρύματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν