Ανδρέας Ξανθός: Οι νέοι διοικητές με …νέα κριτήρια

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ανάγεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα η αντικατάσταση των διοικητών στα νοσοκομεία, τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ενώ το ίδιο είχε επαναλάβει και σε εμφανίσεις του την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως τονίζει ο κ. Ξανθός, το υπουργείο Υγείας δεν αρκέστηκε στις εισηγήσεις των υγειονομικών περιφερειών αλλά έκανε και προφορικές συνεντεύξεις… Ο υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης ότι «δύο ή τρεις» διοικητές νοσοκομείων προσπάθησαν να «προκαλέσουν πρόβλημα» δαπανώντας μέρος του κονδυλίου που δόθηκε για φάρμακα, κάνοντας άλλες δαπάνες.

Απαντώντας δε στο επιχείρημα πολλών αποχωρησάντων διοικητών ότι η κάθε συνέντευξη διήρκεσε ένα με δύο λεπτά της ώρας, ο κ. Ξανθός απάντησε ότι όλοι είχαν «15 λεπτά» στην διάθεσή τους. Ξεκαθάρισε δε ότι κανένας από τους διοικητές δεν θα λάβει αποζημίωση, με δεδομένο ότι υπήρξε αξιολόγηση του έργου τους και διαβεβαίωσε ότι οι νέοι διοικητές θα πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να επιτελέσουν σωστά το έργο τους.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που διοικητές έμειναν σε νοσοκομεία 11 μήνες μετά την αλλαγή κυβέρνησης, ενώ οι αλλαγές πραγματοποιούνται εντός 6μήνου μετά την αλλαγή της ηγεσίας του ΥΥΚΑ.