Ανδρέας Ξανθός: Η Υγεία κοστίζει στο κράτος πολύ αλλά προσλήψεις θα γίνουν

  • Iatropedia
Σχεδόν τα μισά χρέη του δημοσίου προς προμηθευτές αφορούν -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- τον χώρο της Υγείας. Αυτό παραδέχτηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, προσθέτοντας ότι τα δημόσια νοσοκομεία και ο ΕΟΠΥΥ χρωστούν το 40% των συνολικών οφειλών του ελληνικού δημοσίου. Μάλιστα, τα νούμερα είναι απογοητευτικά, καθώς ΕΣΥ και ιδρύματα εκτιμάται, ότι οφείλουν 1,3 δισ. ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει πάνω από 1,1 δισ. ευρώ.  

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, ο χρόνος που πέρασε συσσώρευσε προβλήματα στον χώρο της Υγείας, καθώς «δεν ήταν ένας χρόνος κανονικότητας», τόνισε.

Και πρόσθεσε, ότι προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΥΚΑ, είναι η ενίσχυση του συστήματος με νέους πόρους και μόνιμο προσωπικό.

Τα τεράστια κενά, που παρατηρούνται σε ολόκληρη την χώρα και σε όλες τις ιατρικές ειδικότητες, ανέρχονται σε 20.000 αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και άλλων.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί 3.500 θέσεις μονίμων και άλλες 2.500 θέσεις θα καλυφθούν από τους κυλιόμενους πίνακες, ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 να έχει ολοκληρωθεί μία σημαντική «ένεση» προσωπικού.