Ανδρεάς Ξανθός: Αναμένουμε το ΦΕΚ για να πληρωθούν κανονικά οι εφημερίες

  • Iatropedia
Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, το γεγονός ότι δεν θα πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες λόγω της απόσυρσης των τροπολογιών του ΥΥΚΑ από το νομοσχέδιο γαι την ανθρωπιστική κρίση...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Ξανθός επανήλθε απόψε στο θέμα της πληρωμής των εφημεριών που έχει πυροδοτήσει ακόμα και επισχέσεις εργασίας σε νοσοκομεία, βεβαιώνονατς τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι δεν χρειάζεται να περάσει τροπολογία γαι το θέμα αλλά αρκεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία έχει ήδη υπογραφεί.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του κ. Ξανθού:

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έχει από καιρό ανακοινώσει στους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων του ΕΣΥ, ότι έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ τις προσεχείς ημέρες.

Συνεπώς, είναι εντελώς ανυπόστατες οι διαδόσεις ότι το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, επειδή δήθεν η ρύθμιση καταβολής των εφημεριών θα γινόταν με τροπολογία, η οποία όμως απορρίφθηκε από το προεδρείο της Βουλής.

Στην παραπάνω ΚΥΑ περιλαμβάνεται επίσης ο νέος τρόπος καταβολής των εφημεριών ο οποίος είναι πολύ ταχύτερος από αυτόν που ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών των ετών 2012, 2013 και 2014 με εκταμίευση κονδυλίου ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη αποπληρωμή της υπερωριακής εργασίας που προσφέρεται στο ΕΣΥ και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, ώστε να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβλήματα με τις μονάδες ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα – Προσλήψεις ζητούν οι γιατροί στα πολυιατρεία

Δείτε όλο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών σε ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν