Αναζητείται από τις αρχές Ιρανός με κορονοϊό – «Δραπέτευσε» από το «Αμαλία Φλέμινγκ»

  • Γιάννα Σουλάκη
Αμαλία Φλέμινγκ
Από το νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμιγνκ" το έσκασε ασθενής με κορονοϊό, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία. Πρόκειται για 30χρονο Ιρανό, ο οποίος διέμενε προσωρινά με άλλους συμπατριώτες του στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μαλακάσας.

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό, από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τα οποία πραγματοποιούσαν ελέγχους στο ΚΥΤ της Μαλακάσας. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο «Αμαλία Φλέμιγνκ», ώστε να περιοριστεί τυχόν διασπορά στο Κέντρο. Παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, που βρίσκεται ο αλλοδαπός, ενώ αναζητείται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ωστόσο, η κλινική COVID-19 του «Αμαλία Φλέμιγνκ» δεν διαθέτει φύλαξη και οι 23 ασθενείς με κορονοϊό, οι οποίοι νοσηλεύονται στην κλινική του δευτέρου ορόφου -δυναμικότητας 41 κλινινών- μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος, αναφέρει: «Ο ΕΟΔΥ είχε ζητήσει από το νοσοκομείο να παραχωρηθεί η πτέρυγα Μπόμπολα για τη νοσηλεία των περιστατικών COVID-19. Ωστόσο, τον χώρο αυτό τον κατέλαβε ο Δήμος για να στεγάσει το νηπιαγωγείο της περιοχής. Με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί η κλινική του 2ου ορόφου, η οποία δεν έχει καμία φύλαξη. Οι ασθενείς με κορονοϊό μπαινοβγαίνουν και πηγαίνουν στα μαγαζιά και παίρνουν καφέ. Ο 30χρονος Ιρανός βγήκε ανενόχλητος και δεν ξαναγύρισε. Και τώρα θα διασπείρει τον κορονοϊό, όπου πηγαίνει».