Αναβρασμός στο «‘Ελενα Βενιζέλου» – Πετιούνται στο δρόμο οι 50 καθαρίστριες μετά από 20 χρόνια

  • Γιάννα Σουλάκη
'Ελενα Βενιζέλου
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο "'Ελενα Βενιζέλου", στο οποίο οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης, για την απόλυση 50 καθαριστριών.

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από τους εργαζόμενους στα γραφεία της διοίκηση του νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου», με αφορμή απουσία από τον πίνακα επιτυχόντων για την πρόσληψη καθαριστριών, των ονομάτων 50 εργαζομένων καθαριστριών, που δούλευαν στο νοσοκομείο για δεκαετίες – σε κάποιες περιπτώσεις και πάνω από 20 χρόνια. 

«Πετιούνται στο δρόμο μετά το Πάσχα, καθώς δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες επιτυχόντων που ανακοινώθηκαν κι αφορούν 18 θέσεις στη σίτιση – εστίαση και 52 θέσεις στην καθαριότητα. Στη θέση τους θα προσληφθούν άλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά από 8 μήνες θα απολυθούν κι αυτοί, για να συνεχιστεί έτσι το γαϊτανάκι της εργασιακής ομηρίας που γενικεύει και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κατ’ εντολή κεφαλαίου και ΕΕ» αναφέρει χαρακτηριστικά η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ).

Κατά την εισβολή των εργαζομένων στα γραφεία της διοίκησης, ζητώντας εξηγήσεις η υποδιοικήτρια δήλωσε αναρμόδια για το γεγονός, ότι δεν προσμετρήθηκε η προϋπηρεσία δεκάδων εργολαβικών εργαζομένων και πέταξε το μπαλάκι στον ΑΣΕΠ. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα με τη νομική υπηρεσία του υπουργείου.

» Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. ‘Αμεση μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των εργολαβικών, επικουρικών και συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις» είναι τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι δεν θα υποχωρήσουν εάν δεν λυθεί το θέμα, όπως λένε. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσουν και σε νέες κινητοποιήσεις.

Τις εργαζόμενες καθαρίστριες στηρίζουν: το «Σωματείο Καθαριστριών Αθήνας», η «Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων ΟΑΕΔ και Επικουρικών του «Ελενα Βενιζέλου», το «Αγωνιστικό Μέτωπο Εργαζομένων» και οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ στα Δ.Σ. Ευαγγελισμού, Αγίου Σάββα και Αρεταίειου.