«Αναβολή» πήρε η επίσχεση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά από «τράβηγμα» αφτιού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για την επόμενη Δευτέρα μεταθέτουν οι ιδιώτες γιατροί, συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, την προγραμματισμένη για σήμερα επίσχεση εργασίας τους ώστε να δώσουν την ευκαιρία στην διοίκηση του υπερταμείου να τους αποπληρώσει έναν τουλάχιστον μήνα από τα οφειλούμενα... Αλλά όχι μόνον αυτό. Η απόφαση για αναβολή της επίσχεσης λήφθηκε μετά από "προειδοποιήσεις" του Οργανισμού!

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι «όσοι εκ των συμβεβλημένων γιατρών, προτίθενται από σήμερα να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση που θα κατατίθεται στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕΔΥ, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για άλλη μία φορά επιδεικνύει αυστηρό, αυταρχικό και απειλητικό πρόσωπο» και επισημαίνει ότι «δεν υφίσταται καμία παράλειψη, αλλά επίσχεση παροχής υπηρεσιών λόγω αθέτησης από μέρους του ΕΟΠΥΥ των πληρωμών που περιγράφονται στη σύμβαση».

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εξηγεί ότι όσοι γιατροί δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν για τη σημερινή απόφαση της Ένωσης, «τελούν υπό την κάλυψη του Διοικητικού Συμβούλου και του νομικού συμβούλου, δια εξώδικης διαμαρτυρίας που έχει ήδη επιδοθεί στον Οργανισμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν