Αναστάτωση στο Δρομοκαΐτειο – Εντοπίστηκε κορονοϊός σε δύο ασθενείς

  • Γιάννα Σουλάκη
ασθενείς
Συναγερμός σήμανε στο Δρομοκαΐτειο, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων ανάμεσα σε ασθενείς.

Το θέμα γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και εργαζόμενος Δρομοκαΐτειο, Μιχάλης Γιαννάκος.

Οι δύο θετικοί ασθενείς νοσηλεύονταν σε τμήμα οξέων περιστατικών, στον ίδιο θάλαμο από τις 25 Σεπτέμβρη. Την περασμένη Πέμπτη τους έγινε τεστ κορωνοϊού, το αποτέλεσμα του οποίου βγήκε σήμερα (Κυριακή 4/10) και το οποίο έδειξε ότι ήταν θετικοί στον ιό. Ωστόσο, ο ένας ασθενής, είχε πάρει εξιτήριο την περασμένη Παρασκευή (2/10).

ΠΟΕΔΗΝ: Ασυμπτωματικοί οι ασθενείς

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, οι δύο ασθενείς ήταν: «εντελώς ασυμπτωματικοί. Κοιμόταν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό», αναφέρει.

Το νοσοκομείο επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες. «Ο ασθενής πρέπει να φύγει  άμεσα από το Δρομοκαίτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Απαραίτητο όλοι οι ασθενείς που εισάγονται να κάνουν τεστ κορωνοιου όπως φωνάζουμε και δεν εισακουόμαστε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.