Αναστάτωση στα Νοσοκομεία του Πειραιά από απλήρωτες εφημερίες!

  • Iatropedia
Σε συνεχείς κινητοποιήσεις προχωρούν οι γιατροί των νοσοκομείων του Πειραιά καθώς δεν έχουν εισπράξει ακόμη χρήματα από εφημερίες των τελευταίων μηνών.

Για άλλη μια φορά απλήρωτοι φαίνεται ότι μένουν οι γιατροί των νοσοκομείων της περιφέρειας του Πειραιά καθώς όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές λήγει η ημερομηνία και οι πάρεδροι του ελεγκτικού συνεδρίου δεν έχουν υπογράψει ακόμη τα εντάλματα με αποτέλεσμα η πληρωμή τους να μετατίθεται πλέον για τον Μάιο.

Αντίθετα σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας οι πάρεδροι εγκρίνουν τις δαπάνες και οι γιατροί πληρώνονται.

Ειδικότερα οι γιατροί της ΑΡΣΙ υποστηρίζουν ότι ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωνε ότι έως το τέλος Απριλίου θα πληρωθούν όλες οι εφημερίες τελικά τα νοσοκομεία του Πειραιά μένουν απ έξω. Και αυτό εξαιτίας της : «υποτιθέμενης άρνησης κάποιων παρέδρων – επιτρόπων του ελεγκτικού συνεδρίου. Π.χ. η πάρεδρος του Πειραιά και πολλοί συνάδελφοι της σε όλη χώρα ως και την Παρασκευή το μεσημέρι δεν είχαν υπογράψει τις εγκρίσεις τριμήνου Δεκ-Ιαν-Φεβ επικαλούμενοι «νομική εκκρεμότητα» (δεν έχει ακόμα ψηφιστεί στην βουλή η τροπολογία Στουρνάρα – Λυκουρέντζου), ενώ άλλοι συνάδελφοι τους (π.χ της Αθήνας) δεν θεωρούν πως υφίσταται θέμα και υπέγραψαν».

Συνέπεια είναι σε κάποια νοσοκομεία οι γιατροί να εισπράττουν χρήματα ή θα εισπράξουν και στα νοσοκομεία του Πειραιά οι γιατροί να είναι σε αναμονή για την υπογραφή.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των γιατρών 1 στα 3 νοσοκομεία του Πειραιά και στο 40% των νοσοκομείων της χώρας δεν έχει πληρωθεί ούτε ο Νοέμβριος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπλακ άουτ στα Νοσοκομεία την Τετάρτη! Χωρίς γιατρούς και εργαζόμενους

Έρχονται απολύσεις και στην Υγεία δια χειρός κυβέρνησης-τρόικας! Ποιοι κινδυνεύουν

Ιδιώτες ελεγκτές στα νοσοκομεία! Ανάστατοι οι εργαζόμενοι. Τι ελέγχουν

Ποια παραπτώματα οδηγούν σε «αυτοδίκαιη αργία» και στα νοσοκομεία! Όλα τα άρθρα του μνημονίου

Στον αέρα και πάλι οι παλιές εφημερίες των γιατρών!