Αναστάτωση για τον ΕΟΠΥΥ και την πληρωμή των εφημεριών από άρθρο των Financial Times

  • Iatropedia
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητήθηκε να παραχωρήσει στην κεντρική κυβέρνηση περί τα 50 εκατ. ευρώ από τα "αποθεματικά" τα οποία προορίζονταν για την καταβολή οφειλών στο ιατρικό προσωπικό....

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας λοιπόν, κάνει λόγο για το εξής: Ζητήθηκαν 50 εκατ. ευρώ από την Υγεία… Τον ΕΟΠΥΥ; Κάποιο κωδικό πληρωμής των γιατρών του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ;

Πάντως, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δ. Κοντός στο πλαίσιο του Συνεδρίου Hellas Pharma που διεξήχθη το περασμένο ΣΚ, το ποσό που αναμένεται να μπει στα ταμεία του Οργανισμού συνολικά το 2015 δεν θα ξεπεράσει τα 525 εκατ. ευρώ. Αν από αυτά του πάρουν τα 50 εκατ. ευρώ, πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή καθώς δεν θα υπάρχει τρόπος να πληρωθούν οι ιδιώτες πάροχοι (γιατροί κλπ)!

«Αποθεματικό» δεν υπάρχει βέβαια στον Οργανισμό παρά μόνο τα ποσά που εισπράττει (όποτε θυμηθούν..) από τους Ασφαλιστικούς Φορείς (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ κλπ) και η τακτική χρηματοδότησή του από την κεντρική κυβέρνηση που είναι άνετα στην διάθεση του ΥΥΚΑ να τα διαθέσει όπου θεωρεί απαραίτητο.

Αν λοιπόν το δημοσίευμα της εφημερίδας αφορά τον ΕΟΠΥΥ, τότε θα μειωθεί ή έχει ήδη μειωθεί η χρηματοδότηση του Οργανισμού.

Αν πάλι ληφθούν τα 50 εκατ. ευρώ από κάποιον κωδικό που προορίζεται για πληρωμή εφημεριών κλπ, είναι μάλλον παράτυπο, αν δεν είναι παράνομο και δημιουργεί πάλι καταστροφή όσο και έντονες αντιδράσεις εκ μέρους των άμεσα ενδιαφερομένων, απλήρωτων για τις εφημερίες τους γιατρών!

Ο λαός μας λέει «κοντός ψαλμός, αλληλούια»! Αυτό είναι κάτι που θα φανεί πολύ σύντομα στην πράξη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζει το ΕΣΥ από γιατρούς λόγω μνημονίου! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις