Ανάστατος και ο χώρος της Υγείας για τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για άλλη μια φορά στο δρόμο βγαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι την προσεχή Πέμπτη το μεσημέρι, μέρα και ώρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που έφερε την Παρασκευή στη Βουλή η κυβέρνηση. Από τις νέες σαρωτικές αλλαγές δεν εξαιρείται ο χώρος της Υγείας με τους νοσοκομειακούς γιατρούς να βγαίνουν για άλλη μια φορά σε συλλαλητήριο.

Η ΕΙΝΑΠ συμμετέχει στη στάση εργασίας που προκηρύσσει η ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 14/06/18, 12.00 μ.μ. έως 15.00 μ.μ. ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Να πούμε ότι την ώρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου γύρω στις 13:00, η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή… Εξάλλου, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου την Πέμπτη.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

-Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της Δ΄ αξιολόγησης και του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2019-22.

-Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων και των τριών μνημονίων.

-Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις.

-Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας.

-Όχι στη φοροληστεία – Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

-Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτατο μισθό τα 751 ευρώ.

-Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας και Αυτοδιοίκησης.

-Όχι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

-Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, του ρεύματος, του νερού και των Μεταφορών.