Ανάστατο το υπ.Υγείας για τις φωτο-σοκ από το Νοσοκομείο Ξάνθης! ΕΔΕ διέταξε ο Βορίδης

  • Iatropedia
Τριτοκοσμικές συνθήκες αποδεικνύεται πως επικρατούν σε διάφορα περιφερειακά νοσοκομεία αν τουλάχιστον λάβει κανείς ως απόδειξη τις φωτογραφίες-σοκ που δημοσιοποιήθηκαν από το νοσοκομείο της Ξάνθης και δείχνουν άκρως ελαττωματικά υλικά που τοποθετούνται σε ασθενείς με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους.

Οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κινητοποίησαν και τον Μάκη Βορίδη ο οποίος αποφάσισε να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διαπιστωθεί το αληθές ή όχι των αναγραφομένων.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας με αφορμή δημοσιεύματα για ελαττωματικά υγειονομικά αναλώσιμα στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, έδωσε εντολή στον υποδιοικητή της 4η; Υγειονομικής Περιφέρειας, Κώστα Μόσχο, «να διενεργήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε) και να διαπιστωθεί το αληθές ή όχι των αναγραφομένων».

Βέβαια το νοσοκομείο της Ξάνθης όπως τουλάχιστον παρουσιάζεται στις φωτογραφίες θυμίζει μάλλον νοσηλευτικό ίδρυμα τριτοκοσμικής χώρας.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Ξάνθης Δ. Αδαμίδης προχώρησε σε σοβαρότατες καταγγελίες κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 3ο Πανελλήνιο συνέδριο ασθενών (Patients in Power) για επικίνδυνα αναλώσιμα υλικά που έχουν προμηθευτεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Αδαμίδη στο νοσοκομείο επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες και σε πολλές περιπτώσεις μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών. Με βάση τις καταγγελίες του γιατρού

ελαττωματικά κλίπς που τοποθετούν οι μαιευτήρες για να συγκρατούν τον ομφάλιο λώρο ματώνουν τα βρέφη τα οποία ανήμπορα υπομένουν στις πρώτες μέρες της ζωής τους την κακή ποιότητα των υπηρεσιών του ΕΣΥ.

Παράλληλα οι καταγγελίες αφορούν τρύπια γάντια που δεν μπορούν να προστατεύσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ουροσυλλέκτες με τρύπες με συνέπεια να γεμίζουν οι διάδρομοι του νοσοκομείου Ξάνθης από ακαθαρσίες.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος γιατρός πριν λίγα χρόνια είχε καταγγείλει ανάλογα περιστατικά και αντί να βραβευθεί για τις αποκαλύψεις του βρέθηκε να απολογείται στο πειθαρχικό, με απίστευτη ταλαιπωρία, έστω κι αν στο τέλος αθωώθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Μάκης, η Δούρου και μια συνάντηση που δεν έγινε! Κόντρα για σύσκεψη στο υπ.Υγείας

Απίστευτο: Άδειασαν από τρόφιμα τα ψυγεία στο ΚΑΤ και στο Κέντρο Αποκατάστασης!

Ειδικός ανθρωπολόγος στο iatropedia: Έτσι θα «διαβαστεί»ο σκελετός της Αμφίπολης

Σοκ στο νοσοκομείο της Ξάνθης: Πως τα ακατάλληλα υλικά ''σκοτώνουν'' τους ασθενείς! (Φωτό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν