Ανάστατοι γιατροί και ΟΚΑΝΑ για την επιχείρηση σκούπα των τοξικομανών!

  • Iatropedia
Σαν εγκληματίες και ουχί σαν ασθενείς φαίνεται ότι αντιμετωπίζονται πλέον οι τοξικομανείς καθώς σε επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, δεκάδες ναρκομανείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας προκειμένου να ...καταγραφούν. Δείτε πως αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και τι παραδέχεται επίσημα η αστυνομία.

“Φαίνεται πως υπέστη μετάλλαξη ο Ξένιος Ζευς, αυτό το υπερτροφικό και κτηνώδες τέκνο του κ. Δένδια. Χτες λοιπόν, αντί του πογκρόμ μεταναστών ο Ζευς επιδόθηκε σε επιχείρηση-σκούπα κατά ναρκομανών, οι οποίοι καταγγέλλεται πως μεταφέρθηκαν ομαδικά στο Κέντρο Κράτησης Αμυγδαλέζας” σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας .

“Τέλος λοιπόν στα θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, ενώ στα αντίστοιχα Τμήματα που δημιουργήθηκαν στα Νοσοκομεία φημολογείται πως, αντί ψυχιάτρου, εφεξής θα προΐσταται αξιωματικός των ΜΑΤ” αναφέρει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας. Και συμπληρώνει: “Το τραγικό είναι πως το πογκρόμ εξελίσσεται ενώ ταυτόχρονα στη Βουλή συζητείται το νομοσχέδιο κατά των ναρκωτικών, από το οποίο ο σκοταδισμός και αυταρχική πολιτική επιχειρούν να αφαιρέσουν κάθε ίχνος σύγχρονης αντίληψης, ώστε να το μετατρέψουν αποκλειστικά σε ζήτημα σωφρονιστικής πολιτικής.

Η ΟΕΝΓΕ πιστεύει πως το ζήτημα των ναρκωτικών αποτελεί βαθύτατο κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να χαραχθεί εθνική στρατηγική, στην οποία καμία θέση δεν έχουν οι δυνάμεις καταστολής.

Για αυτό ζητά να πάψει αμέσως η επιχείρηση-σκούπα και να ενισχυθούν οι δομές απεξάρτησης με προσωπικό, υποδομές και πόρους”.

Στο μεταξύ μετά το σάλο που προκλήθηκε η ΓΑΔΑ παραδέχτηκε σε ανακοίνωσή της ότι απομάκρυνε τους τοξικομανείς με τη συμβολή των υγειονομικών αρχών για …ανθρωπιστικούς λόγους.

Τι γραφει στην ανακοίνωση;

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, διατέθηκαν χθες το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σε συνεργασία με υγειονομικές μονάδες του Υπουργείου Υγείας προέβησαν στη μεταφορά και παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε τοξικοεξαρτώμενα άτομα.

Συγκεκριμένα από διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας μεταφέρθηκαν, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα Αττικής, 132 άτομα, τα οποία έχρηζαν βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης. Ειδικότερα μεταφέρθηκαν 76 ημεδαποί (54 άντρες και 22 γυναίκες) και 56 αλλοδαποί (44 άντρες και 12 γυναίκες).

Στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας τους χορηγήθηκαν σάντουιτς, ζεστή σούπα και φιάλες νερού.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά δράσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών συνδυάζονται με δράσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και υγειονομικής περίθαλψης. Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν με σκοπό την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και την αναβάθμιση του κέντρου της Πρωτεύουσας».