«Ανάσα» στήριξης για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες!

  • Iatropedia
Μετά τα αλλεπάλληλα μέτρα κατά του κλάδου των φαρμάκων η κυβέρνηση φαίνεται πως αποφάσισε να στηρίξει τις εταιρείες δεδομένου πως η έλλειψη ανάπτυξης θα οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις αν όχι στο λουκέτο, τουλάχιστον σε απολύσεις εργαζομένων.

Άλλωστε τα χτυπήματα κατά των επιχειρήσεων δεν πλήττουν μόνο τους φαρμακοβιομήχανους αλλά και τους εργαζόμενους, γεγονός βέβαια που σημαίνει νέα αιμορραγία στον κοινωνικό ιστό που πλήττεται ούτως ή άλλως από κύμα ανεργίας.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις φαρμάκων που δραστηριοποιούνται και κυρίως παράγουν στη χώρα μας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας: «Μετά την συνάντηση που πραγματοποίησαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών για την στήριξη των επιχειρήσεων που παράγουν, ή συσκευάζουν φαρμακευτικά προϊόντα στη χώρα μας.

Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι επενδυτικές και εξαγωγικές τους δραστηριότητες, αλλά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτές».

Να σημειωθεί ότι οι ελληνικές εταιρείες απασχολούν συνολικά 8500 εργαζόμενους ενώ εξάγουν φάρμακα σε περίπου 60 χώρες.