Αναμονή 10 μήνες για ένα χειρουργείο στη Ρόδο!

  • Iatropedia
Πως μπορεί άραγε κάποιος να μετατρέψει 131 εργαζόμενους σε 290; Με έναν μαγικό τρόπο το υπουργείο Υγείας μπορεί.Και το αποδεικνύει αυτό στην πράξη στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου πρόσφατα ο διοικητής του Νοσοκομείου παραιτήθηκε με βολές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προσωπικού που καθιστά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος επικίνδυνη.

Είναι χαρακτηριστική η επιστολή όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, γιατρών , νοσηλευτών κ.λ.π. αλλά και του παραιτηθέντος διοικητή προς τον πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό όπου επισημάνεται ότι η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αναμονή στα χειρουργεία ακόμη και δέκα μηνών!

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι ενώ συνολικά υπηρετούν 131 άτομα στην κατηγορία νοσηλευτικό προσωπικό, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τους καταγράφουν ως 290. Και αυτό επειδή συνυπολογίζονται όσοι λείπουν με άδεια χρόνιας ασθένειας, τοκετού, όσοι εργάζονται στο διοικητικό τομέα, οι μαίες, αλλά ακόμη και οι βοηθοί θαλάμων και οι τραυματιοφορείς.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε ολόκληρο νοσοκομείο που εν εξυπηρετεί μόνο τη Ρόδο αλλά και τα γύρω νησιά, υπηρετεί μόνο ένα φαρμακοποιός και αυτός όχι μόνιμος με συνέπεια η θέση να μείνει κενή από τον Φεβρουάριο καθώς λήγει η σύμβαση του.

Συνέπεια είναι οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται να μεταβαίνουν ακόμη και στην Αθήνα για να εξυπηρετηθούν.

Και δεν είναι μόνο αυτό.

Το παθολογοανατομικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης προσωπικού και τα παρασκευάσματα αποστέλλονται στην Αθήνα. Επίσης το μικροβιολογικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων ενώ το ακτινολογικό εργαστήριο θα πρέπει στο τέλος του μήνα να περιορίσει τις δραστηριότητές του επειδή θα αποχωρήσουν οι συμβασιούχοι.

Παρ αυτά το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι η πληρότητα του νοσοκομείου είναι μικρή συνεπώς δε χρειάζονται οι πολλοί εργαζόμενοι χωρίς βέβαια να εκτιμήσει ότι η πληρότητα περιορίζεται ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

παραίτηση φωτιά του διοικητή νοσοκομείου Ρόδου

νέο ψαλίδι σε δαπάνες και προσωπικό με εντολή της τρόικας

ξεκίνησαν οι εφεδρείες στην Υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν