Αναλώσιμα για διαβήτη δωρεάν για ανασφάλιστους! Τι ανακοίνωσε ο Βορίδης

  • Iatropedia
Την κάλυψη των αναλωσίμων για τους ανασφάλιστους διαβητικούς ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη.

Ακόμη, ο κ. Βορίδης έδωσε ξεκάθαρη απάντηση σε σχέση με όσα έχουν δει το «φως της δημοσιότητας» τις τελευταίες ημέρες για την νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη των μερικώς ασφαλισμένων, τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση, καθώς παρέχεται σε όλους, χωρίς καμία διάκριση ή διαφοροποίηση.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, ο καθηγητής Παθολογίας και Πρόεδρος του ΕΚΕΔΙ, Σωτήρης Ράπτης και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Χριστίνα Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον υπουργός Υγείας, για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων, εκείνο το οποίο αποζημιώνεται, είναι φάρμακα τα οποία καλύπτονται και ανήκουν αποκλειστικά στο θετικό κατάλογο αποζημιωμένων φαρμάκων του Ν. 3816/2010.

Γι αυτό και θα απαιτηθεί νομική παρέμβαση ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια. “Αυτήν την παρέμβαση μένει να μελετήσουμε. Έχουμε μία σκέψη διαδικαστικού τύπου, κατά πόσον αρκεί μία παρέμβαση στην υπουργική απόφαση ή χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση.

Το ερώτημα δηλαδή για να καταλάβετε τι είναι αυτό που σκέφτομαι, είναι ότι κατά πόσον μας καλύπτει η νομοθετική εξουσιοδότηση παρασκευής από το νόμο, ώστε να διευρύνουμε το πεδίο της ασφαλιστικής κάλυψης και σε αναλώσιμα” αποσαφήνισε ο κ.Βορίδης.

Να σημειωθεί πως το εκτιμώμενο κόστος για την κάλυψη είναι της τάξης των 250.000 ευρώ το μήνα.