Αναξιόπιστα τα στοιχεία που δίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη γρίπη, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

  • Iatropedia
γρίπη
Μια νέα διάσταση στο σοβαρό πρόβλημα με την εξάπλωση της γρίπης (και) στην χώρα μας δίνει η ΠΟΕΔΗΝ, αφού σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σε σημερινή της ανακοίνωση, ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων που σχετίζονται με τον ιό της γρίπης είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που δίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ!

Διαβάστε επίσης: Γρίπη: 41 θύματα γνωρίζουμε εμείς- Την Πέμπτη θα μάθουμε για πολλούς περισσότερους…

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Αναξιόπιστα τα στοιχεία για τη γρίπη

Κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης και έλλειψη υγειονομικού υλικού (μάσκες) συμβάλλει στην εξάπλωση της γρίπης

Οι Υγειονομικές αρχές της χώρας δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κρούσματα από τη γρίπη στη χώρα μας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε φόρμα στα Νοσοκομεία, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται καθημερινά από τα Νοσοκομεία, στην οποία θα αναφέρεται ο αριθμός των ασθενών με διαγνωσμένη γρίπη στις κλινικές, στις ΜΕΘ και οι θάνατοι από διαγνωσμένη γρίπη.

Τα νούμερα που διαθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι τελείως πλασματικά καθότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν στοιχεία πέραν των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, επειδή δεν γίνεται Μοριακός έλεγχος στα Κέντρα Αναφοράς σε δείγματα ασθενών για διάγνωση της γρίπης H1N1, που νοσηλεύονται στις Κλινικές των Νοσοκομείων και πάσχουν από συμπτώματα γρίπης.

Το 70% των Παθολογικών- Πνευμονολογικών περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ, εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης καθώς επίσης και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς στις εν λόγο κλινικές οι οποίοι λαμβάνουν μάλιστα αντιική αγωγή.

Το RAPID TEST πολλά Νοσοκομεία δεν το κάνουν είτε γιατί δεν το έχουν, είτε γιατί το θεωρούν αναξιόπιστο.

Μοριακός έλεγχος δεν γίνεται λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων, καθότι στοιχίζει 40-60€ στον κάθε ασθενή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Δεν έγινε σε καμία γυναίκα ή βρέφος μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης (εκτός ΜΕΘ).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης εκτός (ΜΕΘ).

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή Μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης, ούτε RAPID TEST καθότι θεωρείται αναξιόπιστο από τους γιατρούς.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Δεν έγινε σε κανένα ασθενή Μοριακός έλεγχος, ούτε RAPID TEST.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Έχει γίνει μοριακός έλεγχος σε έξι (6) ασθενείς ενώ στις κλινικές νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς, RAPID TEST   δεν γίνεται.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή που νοσηλεύεται στις κλινικές μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έχουν αποσταλεί 15 δείγματα για μοριακό έλεγχο την τελευταία εβδομάδα και στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική αυτή τη στιγμή 22 ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή με συμπτώματα γρίπης.

Ίδια κατάσταση σε όλα τα Νοσοκομεία.

Η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, αναγκάζει ασθενείς να μην αντιμετωπίζουν έγκαιρα τη γρίπη.

Εμφανίζονται μετά δύο με τρεις ημέρες στα επείγοντα των Νοσοκομείων με σοβαρά συμπτώματα. Στα επείγοντα των Νοσοκομείων συνωστίζονται εκατοντάδες ασθενείς και συνοδοί. Δεν υπάρχουν μάσκες να μοιρασθούν σε ασθενείς και συνοδούς.

Στις Κλινικές των Νοσοκομείων επικρατεί το αδιαχώρητο. 8κλινοι θάλαμοι γεμάτοι, γεμάτοι οι διάδρομοι με ράντζα και φορεία χωρίς να υπάρχουν μάσκες για προφύλαξη. Γι αυτό θερίζει η γρίπη.

Στη Γαλλία οι Υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι την περασμένη εβδομάδα στα ΤΕΠ παρουσιάστηκαν 12.000 ασθενείς με γρίπη, νοσηλεύτηκαν 1823 ασθενείς κυρίως ηλικιωμένοι και παιδιά και υπάρχουν 1100 θάνατοι.

Πώς είναι σε θέση οι Υγειονομικές αρχές της χώρας μας να προσδιορίσουν το μέγεθος των κρουσμάτων και των θανάτων από τη γρίπη όταν δεν γίνεται ο απαραίτητος μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης όπως ζητάει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης για να κρύψει την έλλειψη εμβολίων και κονδυλίων στα νοσοκομεία για να γίνεται ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης.

Ως εκ τούτω ο αριθμός των κρουσμάτων και θυμάτων της γρίπης που δίνει τη κυβέρνηση  είναι παντελώς αναξιόπιστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν