Ανακλήθηκε γνωστή ρωσική βότκα: Δείτε ποια είναι και τι εντοπίστηκε

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
βότκα
Με σημερινή της ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά από σχετική ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους, γνωστοποίησε απόφασή της να ανακληθεί η άδεια κυκλοφορίας σε γνωστή βότκα.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ και το Γενικό Χημείο του Κράτους στην εν λόγω βότκα υπάρχει αλλεργιογόνο, το οποίο δεν αναγράφεται στην επισήμανσή (ετικέτα).

Πρόκειται για την βότκα με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT», αλκοολικού τίτλου 40% vol., συνοδευόμενου από την ένδειξη «Purified with Milk», σε προσυσκευασία 0.7L.

βότκαβότκα

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Ανάκληση αλκοολούχου ποτού προέλευσης Ρωσίας από το Γενικό Χημείο

Κατά τη διενέργεια προγραμματισμένων ελέγχων, το Γενικό Χημείο (της ΑΑΔΕ) προέβη σε δειγματοληψία αλκοολούχου ποτού της κατηγορίας «βότκα» με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT», αλκοολικού τίτλου 40% vol., συνοδευόμενου από την ένδειξη «Purified with Milk», σε προσυσκευασία 0.7L. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται στη Ρωσία και διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «Food and Drinks Import – Σ. Λαζόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.». Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ενώ στην ξενόγλωσση επισήμανση του εν λόγω ποτού αναφέρεται η παρουσία αλλεργιογόνου συστατικού (γάλα), η ελληνική επισήμανση δεν φέρει σχετική ένδειξη.

Η ΑΑΔΕ, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας ζήτησε, μέσω της αρμόδιας διεύθυνσής της, από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα, την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (επισυνάπτεται φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν