Ανάκληση ΕΦΕΤ για αντικολλητικό ταψί από τα JUMBO: Δείτε ποιο είναι και τι κίνδυνο έχει στο ψήσιμο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΦΕΤ
Διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειας του.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά συγκεκριμένη παρτίδα από ένα αντικολλητικό ταψί κινεζικής προέλευσης, το οποίο πωλείται από τα καταστήματα JUMBO.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ «από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειας του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή».

ΕΦΕΤ

Το ταψί που ανακλήθηκε

ΕΦΕΤ

Το ταψί που ανακλήθηκε

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το αντικολλητικό ταψί από τα JUMBO

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί αντικολλητικό ταψί διαστάσεων 45,5×30,5x7cm και Lot No B65AM2140-3, προέλευσης Κίνας (βλ. φωτογραφίες), το οποίο διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση JUMBO ΑΕΕ, να μην το χρησιμοποιήσουν καθώς η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διερεύνηση αναφοράς καταναλωτή, προέβη σε δειγματοληψία ενός ταψιού, και από την εργαστηριακή ανάλυση διαπιστώθηκε εκτεταμένη αλλοίωση του επιχρίσματος της εσωτερικής επιφάνειας του, συνοδευόμενη από αποκόλληση και μεταφορά τεμαχίων του επιχρίσματος στο τρόφιμο με το οποίο ήρθε σε επαφή.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.