Ανακαίνιση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καλαμάτας- Ένα ΕΣΠΑ που ολοκληρώθηκε!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ολοκληρώθηκε η επισκευή και ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο Λαλέα στο κέντρο της Καλαμάτας. Το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο και ιδιοκτησιακά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας.

Το κτίριο απαιτούσε άμεσες και επείγουσες παρεμβάσεις κυρίως με την επισκευή ή και αντικατάσταση των κουφωμάτων και άλλων εργασιών, προκειμένου να συνεχίζει να διατηρεί την ομορφιά και το χαρακτήρα του.

Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο, λειτουργεί από το Μάρτιο του 2007 ως ανοιχτή κοινοτική υπηρεσία ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΥ και έχει ως στόχο την ολοκληρωμένη παρέμβαση στην κοινότητα μέσω ψυχιατρικών, ψυχολογικών, και ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες του γενικού πληθυσμού της Μεσσηνίας.

Τέλος να υπογραμμίσουμε ότι επόμενος στόχος του Κέντρου είναι κατά την νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2014-2020 η ένταξη και λειτουργία ενός ιατροπαιδαγωγικού κέντρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, δεδομένου πως τέτοιες δράσεις θεωρούνται επιλέξιμες στο πλαίσιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

Είναι ένα από τα σπάνια έργα ΕΣΠΑ στην Υγεία που ολοκληρώθηκαν και δίνουν ανάσα σε τμήμα δημόσιου νοσοκομείου.