Αναισθησιολόγος έπαθε εγκεφαλικό μετά από εφημερία – «Συγγνώμη» από τον Γεωργιάδη

  • Iatropedia newsroom
Σοκάρει αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέρρευσε ύστερα από πολύωρη εφημερία!

Στο τέλος της εφημερίας, η αναισθησιολόγος, όπως περιέγραψε, μούδιασε στο πρόσωπό της και την ξάπλωσαν σε κρεβάτι οι συνάδελφοί της. Η γυναίκα μίλησε στον ΑΝΤ1, ενώ ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, που ήταν επίσης καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κράτους!

«Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει και ήρθε η νευρολόγος και διαπιστώσαμε ότι ήταν εγκεφαλικό. Κάναμε θρομβόλυση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε η 44χρονη στον ΑΝΤ1.

«Κάνουμε 10-12 εφημερίες ο καθένας, δύσκολες. Είμαστε μέσα κι έξω από τα χειρουργεία συνέχεια.

Τον Οκτώβριο φωνάζαμε ότι δεν μπορούμε άλλο. Μία συνάδελφος κινδύνεψε να χάσει το μάτι της, ενώ μία άλλη τον Δεκέμβριο έπεσε μετά την εφημερία και χτύπησε το χέρι της κι είναι ακόμα σε αναρρωτική», είπε η γυναίκα αποδίδοντας όσα συμβαίνουν στην υπερκόπωση.

«Ένας – ένας καταρρέουμε, κάποια στιγμή θα γίνει λάθος και σε ασθενή».

Γεωργιάδης: Συγγνώμη εκ μέρους του κράτους

Ο υπουργός Υγείας αφού ευχήθηκε περαστικά στη 44χρονη γυναίκα και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κράτους χαρακτήρισε ως «μεγάλο πρόβλημα την έλλειψη αναισθησιολόγων στην Θεσσαλονίκη. Το ΕΣΥ ζητά αναισθησιολόγους και δεν μπορεί να βρει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κάνει ειδική αναφορά ό,τι υπάρχει σε όλον τον δυτικό κόσμο πρόβλημα με αναισθησιολόγους. Αναισθησιολόγοι από τον ιδιωτικό τομέα πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη για να μπορέσουν να γίνουν περισσότερα χειρουργεία σε νοσοκομεία της πόλης, με καθόλου ευκαταφρόνητες αμοιβές και πάλι με δυσκολία πείστηκαν ορισμένες κλινικές και ιατροί να πάνε στην Θεσσαλονίκη».

Δείτε την απάντησή του από το 08:55 του βίντεο

«Δεχόμουν πολλά τηλεφωνήματα να παρέμβω στην λίστα για τις ειδικότητες. Σήμερα τα περισσότερα νοσοκομεία δεν έχουν ούτε έναν ειδικευόμενο.

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε όλες τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις για το ΕΣΥ. Εδώ δεν έχουμε ένα κράτος που δεν προκηρύσσει θέσεις, αλλά δεν βρίσκει γιατρούς.

Έχουμε αυξήσει τις αμοιβές για την εφημερία κατά 20%. Θα γίνουν 6.500 προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ το 2024», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.