Αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς για τις δηλώσεις Πολάκη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Αναφορά προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς έκαναν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την οποία ζητούν να διερευνήσει τις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για την τιμολόγηση των φαρμάκων επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί του κ. Πολάκη ότι«η τιμολόγηση επί της υπουργίας Α. Λοβέρδου γινόταν με βάση τις τρεις ακριβότερες χώρες, είναι πέρα για πέρα αναληθής και δεν προκύπτει από κανένα πρακτικό της Επιτροπής Τιμολόγησης Φαρμάκων που σας έχουμε ήδη καταθέσει. Αγγίζει δε και τα όρια της ανοησίας, γιατί σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει ως χώρα αναφοράς η Ελβετία για τον απλούστατο λόγο ότι η Ελβετία δεν είναι κράτος-μέλος της Ε.Ε. και ο σχετικός νόμος ορίζει ότι οι τιμές αναφοράς λαμβάνονται από τα κράτη- μέλη της Ένωσης (ο μέσος όρος των 3 χαμηλότερων τιμών στις χώρες αυτές).

2) Από πουθενά δεν προκύπτει ότι αποστολέας του email με το ανυπόγραφο memo είναι η φαρμακοβιομηχανία NONARTIS, όπως ανερυθρίαστα ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Αντιθέτως, το ΜΕΜΟ είναι ανυπόγραφο και οπωσδήποτε ύποπτης προέλευσης.

3) Τα συμπεράσματα που αναγράφονται στο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα αυτό memo, δεν έχουν καμμία λογική αλληλουχία και διαστρεβλώνουν τόσο βάναυσα την πραγματικότητα, με συνέπεια να καθιστούν ακλόνητη την πεποίθηση μας ότι πρόκειται για χαλκευμένο έγγραφο, διακινητής του οποίου είναι δυστυχώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας».

Επίσης υπογραμμίζουν ότι «όλες οι τιμολογήσεις των φαρμάκων που έγιναν επί υπουργίας Α. Λοβέρδου έγιναν με πιστή τήρηση των νόμων, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ελάχιστες δυνατές ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς (αν υπήρχε παραβίαση του νόμου ή πελατειακή πολιτική συμπεριφορά θα υπήρχε, που δεν υπήρξε, σφοδρή αντίδραση από τους εκπροσώπους των άλλων ανταγωνιστριών φαρμακευτικών εταιρειών) και κάθε φορά υπήρχε μείωση των τιμών. Οι πίνακες που σας έχουμε καταθέσει με τις προηγούμενες δύο αναφορές μας αποδεικνύουν του ανωτέρω λόγου το αληθές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν