Ανάφη: Το νησί των ελλείψεων σε φάρμακα και περίθαλψη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην Ανάφη του εναλλακτικού τουρισμού, της ομορφιάς και της χαλάρωσης για χιλιάδες τουρίστες αλλά και τους 300 μόνιμους κατοίκους, δεν υπάρχει φαρμακείο!

Τα φάρμακα φτάνουν με πλοίο από την Ίο και ο θεός, βοηθός! Για να μην αναφερθούμε στις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και αναλώσιμα υλικά… «Η νοσοκόμα που έχουμε μεταβαίνει σε ένα φαρμακείο στην Ίο, έτσι παίρνουμε φάρμακα. Τον χειμώνα υπάρχει μόνο ένας αγροτικός γιατρός. Οι προμήθειες για αναλώσιμα γίνονται από τη Σαντορίνη, αλλά με το άνοιγμα του νοσοκομείου εκεί η κατάσταση έχει δυσκολέψει. Τα αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται μέσω ΔΥΠΕ Πειραιώς» αναφέρει ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος μιλώντας στην εφημερίδα Δημοκρατία.

Υποστελεχωμένες είναι και οι υπηρεσίες του δήμου, όπου απασχολείται σήμερα μόλις ένας υπάλληλος. «Είμαστε μόνοι μας, δήμαρχος, αντιδήμαρχος και ένας υπάλληλος» σημειώνει ο κ. Ρούσσος…

Κι όλα αυτά ενώ στο νησί φτάνουν καθημερινά ξένοι και Έλληνες τουρίστες, κυρίως νέοι αλλά και ζευγάρια με μικρά παιδιά. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, υπάρχουν νησιά χωρίς τα βασικά. Εύγε!