Αμοιβές σοκ στο Ωνάσειο

  • Iatropedia
Υψηλόβαθμα στελέχη με αστρονομικούς μισθούς, νέες ρουσφετολογικές ειδικότητες, παράκαμψη των οδηγιών του υπουργείου Υγείας είναι μερικά από τα αίτια που φαίνεται πως οδηγούν το Ωνάσειο σε οικονομική κατάρρευση όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει τη Διοίκηση του Ωνασείου η οποία -όπως λέει- αγνοεί τις εντολές του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ με τις αποφάσεις που λαμβάνει και την αδιαφορία που επιδεικνύει σε σοβαρά οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Κέντρου το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση.

Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα:

-Να οριστεί πλαφόν στις αμοιβές των στελεχών της Διοίκησης στο ύψος του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου 5.800€.

-Να αποχωρήσουν άμεσα οι συνταξιούχοι & κατέχοντες θέσεις υψηλόβαθμων και καλά αμειβόμενων στελεχών, όπως έχει υποδείξει το Υπουργείο.

-Να οργανωθεί το τμήμα μεταμοσχεύσεων καρδιάς και πνευμόνων, προκειμένου να εκτελούνται οι ανάλογες ιατρικές πράξεις.

-Να μην αλλοιωθεί η μορφή του ΩΚΚ με την προσθήκη νέων ρουσφετολογικών ειδικοτήτων, οι οποίες θα επιφέρουν ζημία στο Κέντρο.

-Να καταργηθεί το πλαφόν των ασφαλιστικών ταμείων, έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του ΩΚΚ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

-Να μην αποδυναμωθεί το μοναδικό αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα παιδο-καρδιοχειρουργικό – παιδοκαρδιολογικό τμήμα.

-Να αποσυρθεί το σχέδιο του νέου Κανονισμού, που έχει συντάξει η διοίκηση.

-Να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων στις προβλεπόμενες εκ του νόμου ημερομηνίες.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση Εργασίας από τις 08:00 έως τις 12:00 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο.