Άμεσες λύσεις για τα νησιά του βορείου Αιγαίου δρομολογεί ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

  • Iatropedia
Παρουσίαση των προβλημάτων από την υποστελέχωση των δομών υγείας στα μικρά νησιά του βορείου Αιγαίου, έκανε η περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον οποίο συναντήθηκε χθες...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η περιφερειάρχης τόνισε ότι τα Ψαρά και η Θύμαινα δεν έχουν μόνιμη ιατρική κάλυψη, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση βαίνει και η κατάσταση στις Οινούσσες.

Ζήτησε ως εκ τούτου από τον κ. Κουρουμπλή την άμεση στελέχωση των ιατρείων στα νησιά αυτά προσθέτοντας ότι είναι δυνατόν να χορηγηθούν κίνητρα σε γιατρούς και πιο συγκεκριμένα οικονομική αποζημίωση σε μηνιαία βάση, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις στα πολύ μικρά νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του της απάντησε ότι σκοπεύει να υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης των νησιών του Αιγαίου και του Έβρου με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Τέλος η κ. Καλογήρου ζήτησε την βοήθεια του υπουργού υπουργείο Οικονομικών για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής ροής για το έργο στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, κάτι που ο κ. Κουρουμπλής έπραξε άμεσα και η περιφερειάρχης έθεσε επί τάπητος και το ζήτημα της σοβαρής υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ της Λήμνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γη και ύδωρ των ακριτών για έναν γιατρό! Σε απόγνωση οι κάτοικοι των νησιών