Άμεσες δράσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους μετανάστες στο πεδίον του Άρεως

  • Iatropedia
Με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ διαθέτει τις δύο κινητές του μονάδες για την περίθαλψη των μεταναστών στον άτυπο καταυλισμό στο Πεδίον του Άρεως...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως ενημερώνουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρώτη κινητή μονάδα αποτελούμενη από πνευμονολόγους και παιδιάτρους και εξοπλισμένη με ακτινοδιαγνωστικό μηχάνημα εξετάζει το σύνολο των παιδιών των προσφύγων προκειμένου να ελεγχθούν και να πιστοποιηθούν για την καλή τους υγεία.

Η δεύτερη κινητή μονάδα αποτελούμενη από ψυχολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετωπίζει τα σοβαρά προβλήματα των χρηστών που έχουν βρει «καταφύγιο» στο χώρο του πάρκου και που πολλές φορές έχουν απρόβλεπτες παραμέτρους, εγκυμονώντας παράπλευρους κινδύνους.

Η συνεχής παρουσία δύο κινητών μονάδων του ΚΕΕΛΠΝΟ για την περίθαλψη των πασχόντων και άλλες δράσεις άμεσης υποστήριξης είναι αποτέλεσμα της διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, του Υπουργού Επικρατείας, κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, της Αναπλ. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου, του Γ.Γ.Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννη Μπασκόζου, της Αντιπεριφερειάρχου Κεντρικού Τομέα, κας Ερμίνας Κυπριανίδου, Γενικών Γραμματέων συναρμόδιων υπουργείων, εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου, εκπροσώπου του Δήμου Αθηναίων, ΜΚΟ με εμπειρία στο πεδίο δημοσίων φορέων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν