Αλτσχάιμερ για τη …συμμετοχή στα φάρμακα! Τι θα κάνει ο Άδωνις για την άνοια

  • Iatropedia
Τη δημιουργία επιτροπής για την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ στη χώρα μας, ανακοίνωσε ότι θα συστήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε ομιλία του σε εκδήλωση για τη νόσο που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Άνοιας και του Πανελληνίου Ινστιτούτου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων.

Η επιτροπή θα αποτελείται από ειδικούς που σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα υλοποιήσουν αυτό το οποίο στις αναπτυγμένες χώρες θεωρείται αυτονόητο, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νόσο Αλτσχάιμερ που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταγραφή και εξέλιξη της νόσου στην χώρα μας, την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ,την προστασία των δικαιωμάτων τους με την θέσπιση νομικού πλαισίου και την δυνατότητα πρόσβασης όλων των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

Πάντως ο υπουργός Υγείας κληθείς να απαντήσει εάν θα αλλάξει η συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα για την άνοια που στο παρελθόν ήταν μηδενική ενώ πλέον είναι 10%, ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε αδυναμία. Όπως είπε: «η πολιτεία είναι σε φάση αδυναμίας αλλά δεν θα είμαστε απόντες. Αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

Σήμερα στη χώρα μας οι ασθενείς με Alzheimer αγγίζουν τις 200.000, αλλά υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 365.000 το 2050.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Υπερωρίες νοσηλευτών στα γραφεία βουλευτών!

«Άνδρο» της Χρυσής Αυγής το Δαφνί! Ο ψυχίατρος και οι άδειες οπλοφορίας!

Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: «Δεχόμαστε χτυπήματα από ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα!»

Έρχεται νέο κύμα κινητικότητας σε ΕΟΠΥΥ-Κέντρα Υγείας! Πόσοι θα μπούνε στον «πάγο»