Άλλοι δίνουν αίμα και άλλοι αναζητούν τρόπους να κάνουν «πλιάτσικο» πάνω στα πτώματα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΠΟΕΔΗΝ και άλλοι φορείς, όπως το Ταμείο των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ, καλούν τα μέλη τους σε αιμοδοσία για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους εγκαυματίες, την ώρα που κάποιοι αχαρακτήριστοι προσπαθούν να μετατρέψουν τον πόνο των συνανθρώπων τους, σε προσωπικό κέρδος και μάλιστα δια της κλοπής! Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση με την οποία ζητεί από τους πολίτες να δείχνουν προσοχή σε ποιο τραπεζικό λογαριασμό καταθέτουν ποσά για την βοήθεια των πληγέντων από τις φωτιές...

Αναφέρουν από την ΠΟΕΔΗΝ:

Με την προσφορά αίματος σώζουμε ζωές εγκαυματιών των φονικών πυρκαγιών της Αττικής. Καλούμε τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια να δώσουν αίμα. Όπως επίσης και τους πολίτες. Και να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους στις Μονάδες Αιμοδοσίας για τη συνδρομή τους.

Η κατάσταση των εγκαυματιών στα νοσοκομεία

Συνεχίζουν να παραμένουν πολλοί ασθενείς νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία από εγκαύματα που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές της Αττικής. Τα περιστατικά αυτά δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ελαφρά, καθ’ ότι τα εγκαύματα είναι ύπουλα τραύματα και μπορούν ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.

Οι νοσηλευόμενοι εγκαυματίες σε μεγάλο αριθμό χρειάζονται μετάγγιση αίματος. Καλούμε τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια να δώσουν αίμα. Καλούμε τους πολίτες να προσέρχονται στις Μονάδες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας να προσφέρουν αίμα.

Να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους στις Μονάδες Αιμοδοσίας για τη συνδρομή τους, προσέτρεξαν για να βοηθήσουν από ρεπό και κανονικές άδειες.

Σώζουμε ζωές. Η υποβάθμιση της σοβαρότητας της κατάστασης για πολιτικές σκοπιμότητες δεν βοηθάει.

Κατάσταση σήμερα των εγκαυματιών από τη φονική πυρκαγιά στα νοσοκομεία

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Νοσηλεύονται 34 εγκαυματίες εκ των οποίων 28 σε θαλάμους και 6 στη ΜΕΘ

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Νοσηλεύονται 13 εκ των οποίων 8 εγκαυματίες στις κλινικές, 4 καρδιολογικά περιστατικά από τις φωτιές (2 στην Καρδιολογική Μονάδα και 2 στην Καρδιολογική κλινική) και 1 ασθενής νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα που προκάλεσαν οι φωτιές.

ΚΑΤ: Νοσηλεύονται 8 εκ των οποίων 4 στις κλινικές και 4 στη ΜΕΘ

ΘΡΙΑΣΙΟ: Νοσηλεύονται 11 εκ των οποίων 9 στη ΜΑΦ του ΛΑΤΣΕΙΟΥ και 2 στη ΜΕΘ

ΠΑΙΔΩΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ: Νοσηλεύονται 4 παιδάκια σε κλινικές, τα τρία θα πάρουν εξιτήριο.

Η κατάσταση πολλών εκ των νοσηλευομένων στις Μονάδες είναι σοβαρή.

Επείγουσα ανακοίνωση Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να ανταποκριθεί άμεσα για παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, και στη συγκεκριμένη περίπτωση στους πληγέντες από τις φονικές καταστροφές στην Αττική, γνωστοποιεί ότι:

Υπάρχει ένας και μοναδικός Τραπεζικός Λογαριασμός που έχει ανοίξει ο Ε.Ε.Σ. για τους πληγέντες των πυρκαγιών, ο οποίος είναι ο ακόλουθος:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.

Αρ. Λογαριασμού

0026.0240.31.0201181388

IBAN

GR6402602400000310201181388

Επωνυμία Τράπεζας και Αριθμός Υποκαταστήματος

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E. (0240)

Διεύθυνση Τράπεζας

Κοραή 7 & Πανεπιστημίου 37, Τ.Κ. 10564, Αθήνα

Κωδικός SWIFT

ERBKGRAA

Ενημερώνουμε το κοινό ότι οιοσδήποτε άλλος λογαριασμός που συνδέεται με τον λογαριασμό του Ε.Ε.Σ., είτε άμεσα είτε έμμεσα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν