Αλληλοκατηγορίες και μαχαιρώματα στους κόλπους των γιατρών! Όλο το παρασκήνιο

  • Iatropedia
Εν μέσω κρίσης και προβλημάτων του ΕΟΠΥΥ όλα μπορούν να συμβούν ακόμη και γιατροί που ανήκουν φυσικά στον ίδιο κλάδο να λογομαχούν μέσω επιστολών και ανακοινώσεων.
Δείτε τι συνέβη μεταξύ του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ένωσης των ιατρών του ΕΟΠΥΥ

Η αρχική έμπνευση ανήκει στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) ο οποίος μετά από γενική του συνέλευση αποφάσισε να διαμηνύσει στην Ένωση των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ να διακόψει κάθε γιατρός τη σύμβαση με τον Οργανισμό, διαφορετικά θα επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις. Όπως ανάφερε ο ΠΙΣ: “Τους καλούμε να αποχωρήσουν μέσα σε ένα μήνα ώστε ο ΠΙΣ μαζί με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους να αναλάβει την διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων με αξιοπρεπείς όρους. Διαφορετικά, θα κινηθούν όλες οι νομικές και πειθαρχικές κυρώσεις”.

Η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά από αυτό απαντά άμεσα και μιλά για Μνημείο μεροληπτικής συμπεριφοράς, ιατρικού ρατσισμού και παραβατικότητας τα περί “περί πειθαρχικής δίωξης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥιατρών” και εξηγεί πως από τη μία ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από γιατρούς να αποχωρήσουν από τον ΕΟΠΥΥ και από την άλλη ζητά: “Τη διατήρηση των σταθερών δομών ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ λέγοντας ότι «Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε απόπειρα κατάργησης και απόλυσης ιατρών.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το κράτος- τέρας συνεχίζει να ξεσκίζει την ψυχούλα της μικρής Μαριλένας

Σαμαράς: «Καταρρέει ο ΕΟΠΥΥ! Πληρώστε τώρα»!

Προς νέο εμπάργκο στον ΕΟΠΥΥ οι ιδιωτικές κλινικές! Το κούρεμα οφειλών φθάνει στο 50%

Επικίνδυνα Κινέζικα υλικά στα νοσοκομεία! Σπασμένοι καθετήρες και ράμματα που κόβονται

ΕΟΠΥΥ: Αφήνει ακόμη και αναπήρους στην ουρά για ώρες! Η ταλαιπωρία και η αδιαφορία