Αλλάζουν τα πάντα στα Κέντρα Αναφοράς και τα Ειδικά Κέντρα του υπουργείου Υγείας

  • Iatropedia
Σε αλλαγή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου που θα καλύπτει κενά και θα τροποποιεί μη λειτουργικές διαδικασίες προχωρά μέσα στο επόμενο 2μηνο το υπουργείο Υγείας.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με εντολή του γενικού γραμματέα Υγείας, Σπύρου Κοκκινάκη συγκροτήθηκε η αρμόδια ομάδα εργασίας, η οποία θα μελετήσει την υφιστάμενη νομοθεσία με στόχο να αλλάξουν τα πάντα προς το λειτουργικότερο αλλά και να εναρμονιστούμε με σχετική Οδηγία της ΕΕ…

Με την σχετική Οδηγία καθορίζονται τα δικαιώματα των ασθενών, στο πλαίσιο της παροχής διασυνοριακής υγειονομικής περίθαλψης και η ομάδα θα εργαστεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Πρόεδρος της ομάδας εργασίας ορίστηκε Γιώργος Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας.

Μετέχουν, επίσης, οι:

Παναγιώτης Σκανδαλάκης, καθηγητής Ιατρικής – πρόεδρος ΚΕΣΥ, με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Λεκάκη (καθηγητής, διευθυντής Καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Γ.Ν. «Αττικόν»).

Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (καθηγητής Ιατρικής – Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»).

Νικόλαος Μοσχονάς (καθηγητής Ιατρικής Σχολής – Πανεπιστήμιο Πατρών).

Γεώργιος Παπαδήμας (γιατρός – Αιγινήτειο νοσοκομείο).

Ελένη Μιχελακάκη (βιοχημικός – προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ενζυμολογίας και Κυτταρικής Λειτουργίας στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού).

Ευαγγελία Τζάλα (επιδημιολόγος – βιοστατιστικός, υπεύθυνη Γραφείου Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών και Σπάνιων Νοσημάτων του ΚΕΕΛΠΝΟ).

Μαριάννα Λάμπρου (πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων).

Αικατερίνη Δαμίγου (υπάλληλος της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού – μέλος του Συμβουλίου Εκπροσώπων των κρατών – μελών για τα Ευρωπαϊκά Δίκτυα

Αναφοράς).

Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους (προϊστάμενος του Τμήματος Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Αγωγής).

Στεφανία Ξεναρίου (υπάλληλος του Τμήματος Μεταδοτικών και μη Μεταδοτικών Νοσημάτων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ