Αλλάζει το ωράριο των γιατρών στο ΕΣΥ: Ποια τα σχέδια του Βορίδη!

  • Iatropedia
Αποφασισμένος να αλλάξει τα πάντα στο χώρο της υγείας φαίνεται ότι είναι ο Μάκης Βορίδης. Με το επιχείρημαότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη πως το ωράριο του κλάδου θα πρέπει να περιορίζεται στις 48 ώρες εβδομαδιαίως ο αρμόδιος υπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το ωράριο των νοσοκομειακών γιατρών. Τι σχεδιάζει

Ακόμη και αλλαγές στο ωράριο τους απειλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς ότι θα κάνει ο υπουργός Υγείας αφού αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί πως μπορεί να τους βάλει να εργασθούν ακόμη και σε κυκλικές βάρδιες.

Ο κ.Βορίδης θέλοντας προφανώς να δείξει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί είχαν προσφύγει στα αρμόδια δικαστικά όργανα, δήλωσε πρόσφατα ότι όλα είναι πιθανά αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απεφάνθη πως δεν πρέπει να εργάζονται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα.

«Οι ίδιοι πήγαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όμως το 48ωρο έχει και επιπτώσεις. Ας επιλέξουν» είχε διαμηνύσει στους γιατρούς με νόημα αφήνοντας να εννοηθεί ότι αφού προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα υποστούν και τις συνέπειες.

Πάντως μέχρι στιγμής ο Μάκης Βορίδης μάλλον θα ασχοληθεί με τις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία παρά τις 2800 προσλήψεις που ανακοίνωσε καθώς μέχρι τότε παραμένει άγνωστο εάν θα μπορεί να εφαρμόσει κυκλικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο ναδίρ η χρηματοδότηση των Δημοσίων Νοσοκομείων! Πόσο έπεσε η δαπάνη στο ΕΣΥ το 2014;

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται το μεγάλο κούρεμα στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι κόβεται στους ασφαλισμένους

Έρχονται τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Πόσo θα πληρώνουν οι ασθενείς

Φάρμακα τέλος στο ΕΣΥ! Στέγνωσαν από ρευστό τα νοσοκομεία