Αλλάζει ο τρόπος χορήγησης αναλώσιμων στους διαβητικούς! Τι προβλέπει απόφαση του ΕΟΠΥΥ

  • Iatropedia
Νέο τρόπο χορήγησης των αναλώσιμων στους διαβητικούς υιοθετεί ο ΕΟΠΥΥ γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στους χιλιάδες πάσχοντες καθώς είναι πιθανό να ανοίξει ο δρόμος να πληρώνουν αρχικά από την τσέπη τους και στη συνέχεια να εισπράττουν τα χρήματα.

Με νέο τρόπο θα πρέπει να προμηθεύονται πλέον οι χιλιάδες διαβητικοί τα αναλώσιμά τους όπως ταινίες σακχάρου καθώς ο ΕΟΠΥΥ με εγκύκλιό του προς τους γιατρούς και φαρμακοποιούς επιβάλει πια να τα χορηγούμενα αναλώσιμα υλικά, να μην αναγράφονται από την 1η Μαρτίου 2013 στα συνταγολόγια, αλλά σε παραπεμπτικά, σε ιατρικές γνωματεύσεις και σε διατακτικές.

Οι πάσχοντες που συνολικά στη χώρα εκτιμώνται στο 1 εκατ. συμπεριλαμβανομένων και όσων πρέπει να χρησιμοποιούν αναλώσιμα, ανησυχούν ότι η αλλαγή αυτή μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα αναλώσιμα που θα προμηθεύονται από τα φαρμακεία και στην συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ. Έστω κι αν αυτή η διαδικασία δε θα τους κάνει να χάνουν τα χρήματά τους, θα αποτελεί άλλη μία επιβάρυνση δεδομένου ότι ήδη πολλά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται παράλληλα με τη βασική ασθένεια, πληρώνονται με δικά τους έξοδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

πλαφόν και στα αναλώσιμα ασθενών. πως θα αποζημιώνονται

η κρίση σκοτώνει τους διαβητικούς. μειώνουν τα φάρμακα εξαιτίας της φτώχιας

τετραπλασιάστηκαν τα άτομα με διαβήτη στην ελλάδα

πως συνδέεται ο διαβήτης με την κατάθλιψη

μάθετε όσα δεν γνωρίζετε για τον διαβήτη

ο διαβήτης καταστρέφει και την ακοή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν