Αλλαγή στέγης για τον Ανδρέα!

  • Iatropedia
Τελικά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος το πήρε απόφαση. Να κάνει ότι δεν έκαναν οι προκάτοχοί του. Να μαζέψει τα πράγματά του, να πάρει λίγους συνεργάτες, να ξενοικιάσει τα περιττά και να τραβήξει προς τα Βόρεια. Περί τα τέλη Φεβρουαρίου όλα αυτά. Που θα πάει ο Ανδρέας;

Στο νέο κτίριο του υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι το οποίο είναι σχεδόν στο σύνολό του αναξιοποίητο τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας που δεν καταλαμβάνει ούτε το 2% του χώρου.

Πρόκειται για υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, που αποτελούσαν το κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 και στη συνέχεια πέρασαν στα χέρια του υπουργείου Υγείας.

Όμως επί σειρά ετών το κτίριο παρέμενε σχεδόν άδειο καθώς οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας αρνούνταν να μετακομίσουν καθώς έπεφτε μάλλον κάπως μακριά. Αποτέλεσμα όμως ήταν το κτίριο να μένει άδειο, οι δαπάνες για συντήρησή του να τρέχουν και ταυτόχρονα να εξακολουθούν να νοικιάζονται παμπάλαια κτίρια στο κέντρο της Αθήνας για να στεγασθούν οι υπάλληλοι.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε οριστικά πια, όπως ο ίδιος δήλωσε, στο τέλος Φεβρουαρίου να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις παίρνοντας μαζί του βασικούς συνεργάτες αλλά και τους υφυπουργούς και του Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου.

Την ίδια ώρα θα ξενοικιάσει κάποια κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή της οδού Αριστοτέλους και κοστίζουν συνολικά το χρόνο κοντά στο 1 εκατ. ευρώ.

Ορισμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ακολουθήσουν, πολλοί ωστόσο θα μείνουν πίσω στην οδό Αριστοτέλους στο κεντρικό κτίριο.

Βέβαια ο …διπλωμάτης Ανδρέας Λοβέρδος για να μην έρθει σε νέες κόντρες εν όψει και εκλογών έσπευσε να πει πως «το παλαιό κτίριο της οδούς Αριστοτέλους θα παραμείνει ζωντανό καθώς θα υπάρχουν βασικές υπηρεσίες που θα εργάζονται εκεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

στροφή Λοβέρδου για τις ειδικότητες

εν αναμονή της εγκυκλίου για την εφεδρεία στο ΕΣΥ

σε εφεδρεία και οι γιατροί;